EXCLUSIV  SCHIMBARE cu impozitele. Sorin Naș: Vizează toate categoriile, persoane fizice și/sau juridice

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Candidatul independent în cursa pentru Parlamentul României, Sorin Naș, a propus, la interviurile DC News, o idee interesantă. 

Este vorba despre impozitarea stimulativă. 

În cadrul unui interviu acordat pentru DC News, candidatul independent pentru Parlament, Sorin Naș, a declarat că, fiind adeptul „măsurile stimulative”, ar propune „impozitare stimulativă pentru toate categoriile, persoane fizice și/sau juridice.”

Sorin Naș a dat apoi și un exemplu: impozitul plătit anual pentru imobile sau automobile. 

„Acel impozit local, pe care îl plătim anual pe imobilele pe care le deținem în proprietate sau automobilele, dacă le plătești până pe 31 martie, beneficiezi de o reducere de 10%”, a spus Sorin Naș la interviurile DC News. 

„Efectul unei astfel de prevederi este că, în primele zile din ianuarie, sunt cozi la ANAF ca lumea să-și plătească impozitele, chiar dacă au o perioadă de timp de trei luni, adică până pe 31 martie”, a mai spus candidatul. 

Sorin Naș: O colectare mult mai eficientă la buget

De asemenea, Sorin Naș a precizat că, penalitățile colectate de la cei care depășesc termenul ar acoperi stimularea oferită celor care plătesc până la data de 31 martie. 

„Pentru interprinderi, pentru firme, oferi tot așa un discount pentru cei care plătesc la timp, la termen, impozitele și taxele. Celor care depășesc acest termen, prevăzându-le niște penalități care să acopere această stimulare oferită celor care respectă legea. Ar aduce o colectare foarte bună și mult mai eficientă la bugetul statului.

Dacă facem o comparație cu taxele locale, dacă acest discount de 10% ar fi scos, eu zic că toate primăriile ar încasa mult mai puțin bani și poate ar trebui să umble ei după cei care n-au plătit impozitele, cu niște costuri  suplimentare. Soluțiile stimulative sunt cele mai eficiente”, a explicat Sorin Naș la DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel