Weber: "Cădem victimă". Ivan: "O decizie politică"

schengen
schengen

România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seară. 

Europarlamentarul PNL Renate Weber susține că poziția lui Jose Manuel Barroso, prezentată luni seară pentru un post de televiziune, este o opinie și Barroso nu are nicio influență. Weber a adăugat că "E o descriere a unei realități în sensul în care state care au spus că sunt de acord au revenit la primele obiecții pe care le-au avut și nu mai sunt de acord. E o situație neplăcută și, din păcate, cădem victimă".

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan este însă de părere că posibilitatea ca România să intre în Schengen este nulă, iar declarația lui Barroso arată că decizia este una politică.

"Este clar că, indiferent ce ar face Guvernul, România nu va intra în Schengen  pentru că decizia este politcă și, din punct de vedere politic, posibilitatea intrării celor două state (n.r. România și Bulgaria) este nulă. Este un an electoral. Din punct de vedere politic, o decizie favorabilă României este imposibilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel