Schengen. Hurezeanu: UE, arenă de lupte deschise cu rezultat neclar

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu există nicio obiecţie concretă a Germaniei împotriva intrării României în spaţiul Schengen. 

”Eu nu ştiu să existe o obiecţie concretă a Germaniei împotriva intrării României în spaţiul Schengen. Nu a fost exprimată niciodată nicio obiecţie în mod concret. Se exprimă la nivelul discuţiei politice şi diplomatice următoarea idee - `tehnic şi şi politic sunteţi compatibili cu spaţiul Schengen, sunt însă dificultăţi de parcurs şi vedeţi, îi convingeţi pe francezi şi pe olandezi`. Aud de ani de zile asta şi din calităţile mele precedente de observator mai puţin constrâns, ca să zic aşa, al scenei politice. Mai nou observ că şi povestea cu spaţiul Schengen a intrat în tumultul acesta care transformă de la o zi la alta UE într-o arenă de lupte deschise cu rezultat neclar”, a declarat Emil Hurezeanu.

Hurezează critică declarațiile lui Macron de la București 

El a mai precizat că, în opinia sa, se află în derulare o fază de pregătire a unei reforme a spaţiului Schengen.

”Preşedintele Franţei a vorbit la Bucureşti cu degetul ridicat - i se reproşau uneori germanilor că fac asta (...) dar de data asta a făcut-o preşedintele Franţei care a spus că 'oricum reformăm spaţiul Schengen şi vedem atunci ce rol veţi avea'. (...) Asta după vreo 500 de milioane deja investiţi. Deci, între timp, când vom corespunde din punct de vedere politic, nu vom mai fi apţi din punct de vedre tehnic şi o luăm de la capăt”, a mai spus ambasadorul.

[citeste si]

Emil Hurezeanu a participat sâmbătă, la Universitatea Babeş-Bolyai, la dezbaterea ”Puterea economică germană şi influenţa acesteia asupra structurii economiei româneşti”, care a avut loc în cadrul Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel