EXCLUSIV  Schengen. Doru Frunzulică, europarlamentar: „E o discriminare”. Soluție pentru blocaj - video

„România îndeplinește toate condițiile pentru a deveni parte a spațiului Schengen”, susține europarlamentarul Doru Frunzulică. 

La finalul lui 2017, Consiliul Uniunii Europene a adoptat noi reguli, modificându-se astfel sistemul de intrare și ieșire în statele care fac parte din spațiul european de liberă circulație, dar și regulamentul de modificare a Codului frontierelor Schengen în legătură cu sistemul de intrare/ieşire. „Din păcate, ulterior au apărut alte condiții. (...) Este o discriminare a cetățenilor români. Lucru care este inacceptabil și cu care ne luptăm de ani de zile. Au inventat, să zicem între ghilimele, alte condiții față de condițiile pe care România le avea prin tratatul de aderare. Un lucru absolut anormal care trebuie depășit", a declarat Doru Frunzulică, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Soluție pentru blocaj

Întrebat dacă, atunci când se va pune în discuție suspendarea dreptului de vot al Poloniei în contextul activării Articolul 7, România ar putea să-și condiționeze votul de intrarea în Schengen, europarlamentarul a răspuns astfel: „Anumite decizii se pot lua cu o majoritate simplă, altele cu o majoritate calificată. În același timp, sunt decizii care se pot lua prin consens, altele printr-un schimb de e-mailuri pentru anumite subiecte care nu reprezintă un interes atât de mare. Sigur că există tot felul de mecanisme care pot fi gândite".

„Eu cred că nu confruntarea cu alte țări și cu anumite mecanisme europene poate reprezenta un avantaj pentru România", a spus europarlamentarul PSD. „Suntem într-o perioadă de tranziție a UE. Care este situația actuală a UE? Domnul președinte Macron vorbește de o Europă cu două sau mai multe viteze, lucru pe care noi tot îl contracarăm", a mai zis Frunzulică.

„Până la urmă, vor trebui să înțeleagă că este în interesul tuturor celorlalte țări ca România să intre în Schengen", a concluzionat acesta.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel