EXCLUSIV  Scenariul lui Virgil Popescu privind moțiunea: Sunt convins că USR-PLUS va analiza foarte serios subiectul

Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Virgil Popescu speră ca, după Congres, coaliția să funcționeze din nou. El este convins că foștii colegi de la USR PLUS 'vor analiza foarte serios' întoarcerea la guvernare.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, interimar la Economie, a vorbit la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DC News TV, și despre criza politică din România. 'Noi vrem o coaliție de dreapta, asta este evident.', a spus Virgil Popescu. 

Totuși, 'ceea ce spun dânșii (n.red. de la USR PLUS), că vin dar fără premierul Cîțu, este absurd.', a adăugat Virgil Popescu. Ministrul a subliniat că 'nu poți să-i comanzi Partidului Național Liberal pe cine să pună premier. Forurile statutare au stabilit: Florin Cîțu este premier, noi suntem alături de premier. Nu poți să faci jocuri în interiorul PNL că îl vrei premier pe X sau Y. Nu! Premierul este stabilit de PNL.'

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă, în opinia sa, USR PLUS se va întoarce în coaliție, Virgil Popescu a spus: 'Sunt convins că vor analiza foarte serios acest lucru și vor ieși din *logica - Congresului PNL*.' Virgil Popescu consideră că 'vor lua deciziile cele mai bune, dar probabil după Congres.'

'Eu sper că această coaliție va funcționa și după Congres.', a punctat ministrul. 

De asemenea, ținând cont de faptul că, după demisiile miniștrilor USR PLUS, el a preluat și interimatul de la Economie, Virgil Popescu a spus: 'Nu mi-am dorit să mai preiau un Minister pentru că este foarte mult de lucru la Ministerul Energiei și încep proiecte, sunt începute... Vreau să le duc la bun sfârșit.'

VEZI ȘI: Moțiunea de cenzură va fi citită joi, de la ora 16

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care este prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, se întruneşte joi, de la ora 16,00. 

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR.

Moţiunea de cenzură intitulată 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!' a fost înregistrată în 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel