Scenariul lui Tăriceanu cu privire la dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis marți în principiu recursul ANI în procesul în care președintele ales al României, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. Într-o intervenție telefonică la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a comentat acest subiect.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Iohannis și Dușa, într-o galerie foto nemaivăzută. Ce i se pregătește soției președintelui ales, Carmen Iohannis

Întrebat ce se întâmplă odată ce Klaus Iohannis este învestit în funcția de președinte, Tăriceanu a zis: "În cazul în care ar exista o decizie ÎCCJ prin care să se constate incompatibilitatea, atunci mandatul lui Klaus Iohannis nu ar mai putea să fie considerat valabil. Probabil se va face contestație în justiție. Justiția trebuie să fie independentă și în afara oricăror presiuni politice. Cred că justiția ar fi trebuit să țină cont de calendarul politic, mai ales într-un astfel de caz. Ar fi fost mai bine ca această decizie să fie adoptată înainte de alegeri".

În plus, întrebat dacă se va ajunge la situația în care CCR va decide președintele României, Călin Popescu Tăriceanu a adăugat: "Da, este posibil. (...) În afară de independența instituțiilor, trebuie să existe și colaborare și comunicare. Nu ar fi fost bine ca justiția să fie sesizată că are un dosar pe rol pe care trebuie să-l soluționeze înainte de campania electorală? Justiția se pare că nu și-a făcut datoria în cazul de față. S-a privit cu nepăsare. Ajungem în situația în care CCR trebuie să decidă. După cum am văzut în ultimii ani, CCR a fost mai mult o instanță politică decât una juridică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel