EXCLUSIV  Scenariu negru pentru PNL și PSD: Se vor prăbuși împreună, umăr la umăr. Mario de Mezzo recunoaște: Greu de împăcat

Jurnalistul Val Vâlcu a lansat un scenariu dur pentru PNL și PSD, în timp liberalul Mario de Mezzo recunoaște problemele din coaliția de guvernare. 

”Nu am fi văzut o coaliție între PNL și PSD dacă nu ar fi fost atât de tensionat și complicat contextul prezent pe care-l trăim” a afirmat liberalul Mario de Mezzo, la DCNewsTV. ”Vorbesc despre pandemie, criza economică, criza energetică, au fost foarte multe crize” a argumentat el.

”Diferențe greu de împăcat” între PNL și PSD

”Între PNL și PSD sunt diferențe greu de împăcat, pentru că sunt abordări diferite. PSD-ul este pe partea socială, cum este și normal, fiind de stânga. Dreapta economisește și stânga împrăștie. Există diferențe greu de conciliat, în România, între PSD și PNL. Ce se întâmplă este așa: toată lumea știe că partidele aflate la guvernare se erodează, scad în sondaje. Dovadă că și PSD a scăzut de când a intrat la guvernare, unul - două procente, și PNL a scăzut de doi ani, de când e la guvernare, nu știu câte procente. Deci toată lumea știe că partidele aflate la guvernare se erodează. Și atunci PSD cred că încearcă să-și mențină procentele.”

Val Vâlcu, scenariu negru

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă și PNL nu face același lucru ca PSD, Mario de Mezzo răspunde: ”PNL-ul e normal să răspundă. Ce se întâmplă este așa: dom`ne, hai să luăm niște decizii, dar hai cumva prin declarații să nu pierdem nici credibilitatea în fața oamenilor, să nu pierdem nici încrederea electoratului.” El afirmă că e firesc să stea puțin cu ochii pe sondaje: ”Sunt alegătorii tăi”. 

Val Vâlcu i-a replicat cu un scenariu: ”Eu cred că ciorovăiala asta va prăbuși ambele partide. Vor pica, în mod egal, amândouă. Se și ajută, se împing unul pe altul pe scări”. 

Mario de Mezzo afirmă că, dacă se va întâmpla acest lucru, prăbușirea, umăr la umăr, a PNL și a PSD, AUR va fi partidul care va câștiga. ”Cea mai bună soluție ar fi să existe un acord în comunicare, o comunicare integrată, dar e complicat să fie așa” a conchis liberalul. 

Vezi mai mult de la minutul 01:05:15

Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre ce se întâmplă în PNL în aceste momente, în cadrul emisiunii ”Nod în Papură”. Citește aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel