EXCLUSIV  Scenariu de COȘMAR. Lider PSD: Nu vreau să mă gândesc-VIDEO

  

Invitat la DC News Live, Robert Negoiță a fost întrebat cum va colabora cu viitorul Primar General, dacă Gabriela Firea nu va ocupa această funcție.

"Nu vreau să mă gândesc. Știu ce înseamnă să lucrezi cu un Primar General care nu este pozitiv, adică un primar care nu vrea să facă altceva decât să încurce și să știți că este destul de greu.

Oricum avem probleme în a gestiona un sector cum este Sectorul 3. Să vă dau un exemplu: anul trecut nu ne-au dat aviz de defrișare a copacilor uscați. Nu vor ei să dea aviz, iar eu nu am ce să fac", a spus Robert Negoiță la DC News Live.

În context, Robert Negoiță a lansat o serie de acuzații la adresa firmei 3D România, cea care deține monopolul în ceea ce privește deratizarea și dezinsecția în Capitală.

Edilul s-a plâns că are probleme în sector cu pomii. Aceștia mor din caza faptului că nu sunt tratați corespunzător. Robert Negoiță a acuzat Primăria Capitalei și firma 3D, "firma primăriei", despre care spune că stropește "cu apă chioară" copacii.

"Pentru că nu sunt tratați corespunzător, aceștia se usucă și devin un pericol pentru cetățeni. (...) Eu am înțeles că e firma primăriei, un fel de regie. Consumă zeci de milioane de euro anual. Am aștepat și sper ca insituțiile abilitate să vadă ce se întâmplă la 3D", a declarat Negoiță pentru DC News.

De asemenea, Robert Negoiță a precizat că primăria de sector nu are voie, prin lege, să trateze copacii bolnavi, această responsabilitate fiind a Primăriei Generale.

[citeste si]

"Anul trecut nu ne-au dat aviz de defrișare a copacilor uscați. Nu vor să dea aviz și n-am ce să fac. Stau cu pomii uscați, care riscă să cadă pe oameni, pe mașini. Să creeze deranj, lăsând la o parte aspectul dezolant.

Noi ne ocupăm de spațiul verde, plantăm copacii, le asigurăm mentenață, noi facem 99% din treabă. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă primăria este să-i stropească, să-i trateze de dăunători. Noi nu avem voie prin lege. E în sarcina Primăriei Generale care nu face. Anul trecut ne-au mâncat omizile. Ce am făcut? Hârtii către Primăria Generală. Altceva nu avem de făcut.

De aceea mor copacii pe capete, și am văzut problema asta și în alte sectoare, din cauza faptului că firma "3D" dă cu apă chioară. Firma este a Primăriei Generale și mănâncă zeci de milioane de euro anual. Am făcut nenumărate sesizări. Am făcut numeroase analize, am dus la la laboratoare să aflăm de ce ni se usucă copacii. oamenii ne-au spus: asta e problema, ăsta e tratamentul.

Știți cât de greu este să tai un copac printre oameni și mașini? Nu e ca în pădure. Te costă și muncești la el o zi întreagă. Apoi trebuie să scoți rădăcina. Poți să spargi o canalizare, strici trotuarul, trebuie refăcut. În locul lui trebuie să vin să plantez un pom pe care trebuie, timp de doi ani, să vii să-l uzi periodic. E un program foarte riguros de întreținere. Toate acestea din cauză că primăria Generală nu își face treaba", a declarat Negoiță.

Declarația integrală o găsiți începând cu minutul 44:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel