EXCLUSIV  Scenariu cu moțiunea de cenzură. Asul din mâneca lui Cîțu pentru a câștiga în fața lui Orban

Florin Cîț, moțiune
Florin Cîț, moțiune

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

La acest moment, există emoții privind trecerea moțiunii de cenzură. Lipsesc aproximativ 18 voturi pentru căderea Guvernului Cîțu.

Faptul că parlamentarii PNL stau în banci în momentul votului îl avantajează pe Florin Cîțu, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Opoziția nu are de unde să strângă suficiente voturi pentru a trece moțiunea decât dacă unii parlamentari trădează pe față, moment în care pierd în partid. Astfel, Florin Cîțu va fi revalidat pentru că supraviețuiește moțiunii și, până la congresul PNL, nu mai este timp de încă o altă moțiune de cenzură.

Dacă nu ar fi stat în bănci, parlamentarii din tabăra lui Ludovic Orban ar fi putut băga bilele invers astfel încât să-l dea jos pe Florin Cîțu și să iasă Ludovic Orban la negocieri. Dar Ludovic Orban a propus chiar el să se stea în bănci la vot, iar opoziția este clar că nu are de unde scoate voturile care  lipsesc. 

Asul din mâneca lui Cîțu pentru a câștiga în fața lui Orban: picarea moțiunii de cenzură

Ca urmare, jocurile s-au cam încheiat. Ludovic Orban probabil speră să se întâmple ceva peste vară și, ca în ultima clipă , să-l înfrângă pe Florin Cîțu, dar premierul actual are un avantaj: sunt șanse mari să supraviețuiască moțiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută



Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României 'spre prăpastie cu o viteză uluitoare' şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, se arată în textul moţiunii de cenzură.

"Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai 'lucruri fantastice'! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?", conform documentului iniţiat de parlamentarii PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel