EXCLUSIV  Scenarii pentru ALDE, dacă rupe alianța cu PSD. Ce riscă Tăriceanu, calculele care răstoarnă tot

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu riscă să-i plece oamenii din ALDE ”la bucată”, după scorul dezastruos de la alegerile europarlamentare 2019, un scor de doar 4% ce nu asigură nicio funcție politică nicăieri. 

Pentru a evita să ajungă în situația în care să conducă un partid fără membri și, în final, chiar dispariția partidului, Călin Popescu Tăriceanu trebuie să redea speranța membrilor ALDE. Poate să facă acest lucru prin alianța cu un partid mai bine plasat, altul decât PSD, fiind nemulțumiri în partid tocmai din cauza alianței cu PSD. Sunt informații în spațiul public, scurse din ALDE, potrivit cărora scorul de 4% e pus în cârca PSD și liderii de partid fac presiuni asupra lui Călin Popescu Tăriceanu să treacă în Opoziție. 

Dacă face ALDE o alianță cu PNL, costurile de imagine ar fi pentru partidul câștigător la alegerile europarlamentare 2019. De asemenea, USR-PLUS a dus o amplă campanie împotriva alianței de guvernare și nu s-ar alia momentan nici cu PNL, cu atât mai puțin cu ALDE. 

În ceea ce privește ProRomânia, care a reușit să facă pragul, spre deosebire de ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu nu sunt adversari politici, din contră, au mai bătut palma în trecut, o mai pot face și acum. Aici intervine, însă, o problemă pentru liderul ALDE. La Senat, PSD îl poate da pe mâna DNA dacă trădează alianța de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu are un dosar în așteptare la Senat, care-i poate pune probleme dacă trece în Opoziție. Chiar și fără ALDE, PSD are majoritate la Senat, cu 69 de senatori din 136. 

În luna noiembrie a anului trecut, o cerere DNA a ajuns la Senat, președintele Senatului fiind acuzat de luare de mită. 

Vezi și: Presiuni în ALDE. Chirieac: Dispare ca partid. Nu m-ar mira să-l văd executat pe Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel