BOMBĂ cu pensiile. Elena Cristian: Se aruncă hârtiile, se închid oamenii în birou!

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a vorbit despre un subiect controversat: creșterea pensiilor. 

„Eu cred că PNL își dorește cel mai mult creșterea pensiilor. Este la guvernare și, dacă nu o va face, va plăti cu vârf și îndesat. Din informațiile pe care le am eu, cel puțin creșterea cu 40 la sută a punctului de pensie, așa cum scrie în acest moment într-o lege în vigoare, nu este posibilă în acest an. Știu că se lucrează pe patru scenarii. Știu că încă se fac calcule.

Ieri trebuia publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor execuția bugetară la patru luni, lucru care nu s-a întâmplat. (…) Am sunat sursele din Finanțe. Mi s-a spus că se fac calcule peste calcule, se aruncă hârtiile, se închid oamenii în birou, iar se calculează. Este clar că este o problemă de încasare. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la trei luni, a fost dezastru: încasările bugetare au scăzut cu 25 la sută, încasările din TVA cu 82 la sută, încasările din impozitul pe venit cu 35 la sută și au crescut cheltuielile bugetare cu 10 la sută. Vorbim despre trimestrul I, când lucrurile au mers bine. Nu vreau să mă gândesc la ce se va întâmpla în trimestrul II”, a spus, marți seară, Elena Cristian la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor.

„Eu cred că oamenii de acasă nu ar trebui să fie păcăliți cu declarații politice date dintr-o parte în alta și trebuie să-și facă calcule cu realitatea momentului. Personal, din informațiile pe care le am, eu cred că va fi cel mult o majorare de 10 la sută în acest an. Cel mult, dacă va fi!”, a precizat Elena Cristian.

Cele patru scenarii prezentate de Elena Cristian

„Cea mai pesimistă variantă: nicio majorare în acest an, în condițiile în care veniturile bugetare vor continua să scadă.

Scenariul doi: majorarea punctului de pensie cu 10 la sută la 1 septembrie, restul de 30 la sută la 1 martie 2021.

Scenariul trei: 15 la sută la 1 septembrie și 25 la sută la 1 martie 2021.

Scenariul patru: 20 la sută acum și 20 la sută la primăvară.

Personal, nu cred în scenariile trei și patru, cred mai degrabă în scenariile unu și doi. Repet, nu vreau ca cei de acasă să creadă că speriem, dar cunosc realitatea economică”, a spus Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel