Scena politică fierbe. Predoiu: România nu e capabilă de o astfel de operațiune istorică în acest moment

Invitat la DC News Live, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a explicat cum vede situația actuală din Republica Moldova.

"În opinia mea, Republica Moldova este un stat semi-eșuat, dacă nu eșuat. Cred că soluția ar fi o apropiere față de România, cu sprijin puternic din Uniunea Europeană, din Statele Unite ale Americii. Prin această apropiere nu înțeleg unire pentru că, în acest moment, România nu este capabilă de o astfel de operațiune istorică sustenabil. Nu este clar ce vor cetățenii dintr-o parte și din alta, dar o apropiere mai strânsă care înseamnă transfer de expertiză, care înseamnă o cooperare la nivel guvernamental, care înseamnă investiții reciproce, intensificarea schimburilor culturale, lansarea pe aceeași orbită geo-strategică, toate acestea se pot face! Repet: cu o asumare în primul rând din Moldova. Ei trebuie să vrea acest lucru. Altfel... nu văd bine deloc situația acolo", a zis Cătălin Predoiu la DC News Live.

Întrebat dacă este de părere că Dacian Cioloș ar trebui să aprobe acel credit de 150 de milioane de euro de propus de Victor Ponta și aprobat de Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele PNL a zis: "Este bine că a pus condiționalități pentru că această apropiere despre care vorbeam trebuie să meargă pe niște obiective de reformă. Or dacă acolo se iau doar banii și se topesc... nu este în regulă pentru că sunt banii contribuabilului român. Guvernul moldovean trebuie să înțeleagă că odată și odată trebuie să pună plugul în brazdă și să are acel ogor pentru că lipsa reformelor și corupția au dus Republica Moldova unde este astăzi".

Răspunsul integral îl puteți urmări de la minutul 62:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel