Scaun de toaletă care detectează insuficiența cardiacă, gata de vânzare

Nicholas Conn și scaunul de toaletă care monitorizează insuficiența cardiacă congestivă. Foto: Rochester Institute of Technology
Nicholas Conn și scaunul de toaletă care monitorizează insuficiența cardiacă congestivă. Foto: Rochester Institute of Technology

Un scaun de toaletă echipat cu un sistem de monitorizare cardiovasculară, care detectează insuficiență cardiacă congestivă, va fi scos curând la vânzare.

Cu un milion de cazuri noi de insuficiență cardiacă congestivă diagnosticate în fiecare an numai în SUA, un produs revoluționar va facilta spitalelor monitorizarea pacienților cu respectiva afecțiune în confortul propriilor case.

Un sistem de monitorizare cardiovasculară montat într-un scaun de toaletă, creat de o echipă de cercetători din cadrul Institutului de Tehnologie din Rochester, urmăreste reducerea ratelor de reinternare a pacienților cu insuficiență cardiacă congestivă.

Respectivele dispozitive, care vor fi supuse procesului de aprobare de către FDA, sunt conceptul cercetătorilor companiei Heart Health Intelligence. Ele vor fi achiziționate de spitale și acordate pacienților cu insuficiență cardiacă după externare.

Ce monitorizează scaunele

Scaunele de toaletă modificate pentru a măsura activitatea electrică și mecanică a inimii și pot monitoriza frecvența cardiacă, tensiunea arterială, nivelurile de oxigen din sânge și greutatea pacientului, dar și „volumul de AVC", adică acea cantitate de sânge pompată din inimă la fiecare bătaie. Algoritmii analizează datele și vor avertiza furnizorii de servicii medicale dacă pacientul are nevoie de asistență medicală câlnd starea sa se deteriorează. Un raport va fi transmis cardiologilor, care vor stabili dacă intervenția este necesară.

Nicholas Conn, postdoctoral la RIT și fondator și CEO al Heart Health Intelligence, face parte din echipa universitară care a dezvoltat ineditele dispozitive.

Ca să nu fie reinternați în spital

„În general, în circa 30 de zile de la externarea de spital, 25% dintre pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă sunt reinternați", a spus Conn. „După 90 de zile de externarea din spital, 45% dintre pacienți sunt readmiși Sistemul sanitar american penalizează spitale pentru reinternarea pacienților pentru insuficiență cardiacă".

Conn, directorul executiv al companiei, a explicat că, folosind ratale naționale de readmisie, penalizarea pentru reinternarea a 150 de pacienți este de aproximativ jumătate de milion de dolari. În schimb, costul total al dotării celor 150 de pacienți cu respectivele scaune de toaletă - monitor ar fi de 200.000 de dolari. Cu această investiție, spune el, sistemele spitalicești vor economisi mai mult decât dublul investiției inițiale în decurs de un an.

Studiul care stă la baza acestei invenții a fost publicat în JMIR mHealth and uHealth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel