Scântei la ședința PPE. Austria acuză România că face presiuni pe companiile austriece. Tomac, stupefiat: Lanț de minciuni la adresa României

Eugen Tomac / Foto Agerpres
Eugen Tomac / Foto Agerpres

A fost o ședință cu scântei și schimb de replici la Viena în sânul PPE, formațiune politică europeană din care face parte și principalul partid de guvernământ din Austria, care se opune aderării României la Schengen.

 

 

În cadrul ședinței, europarlamentari români din cadrul PPE au avut un schimb de replici cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei.

Siegfried Mureșan, Gheorghe Falcă și Rareș Bogdan (toți trei PNL), împreună cu Eugen Tomac (PMP), partide membre PPE, au luat parte la ședința de la Viena.

În cadrul ședinței, cancelarul austriac Karl Nehammer a acuzat România că pune presiune pe companiile austriece pentru a primi un vot pozitiv pentru aderarea la Schengen. 

Informația a fost confirmată chiar de europarlamentarul român Gheorghe Falcă, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Falcă a spus că premierul austriac a acuzat România că „face presiuni pe companiile austriece” și a menționat că Nehammer s-a contrazis în ceea ce privește migrația, iar la un moment dat, a recunoscut că ruta Serbia - Ungaria, așa-numita axă balcanică, aduce cel mai mare flux de migranți.

Tot Gheorghe Falcă a mai afirmat că Nehammer și-a motivat vizita în Rusia prin.... neutralitatea Austriei. Cancelarul austriac a spus că „Austria e o țară neutră și din acest motiv a fost și la ruși”, afirmă Falcă care a completat: Nehammer a „evitat cuvântul real, că noi îndeplinim toate condițiile”.

Tomac: E limpede că votul Austriei va fi negativ. A fost un lanț de minciuni la adresa României

Eugen Tomac, liderul PMP, a fost și el la fel de dur.

„Am venit (n.r. - la Viena) cu gândul că dacă există rațiune putem ajunge la un consens”, a precizat Tomac.

Cancelarul austriac „a înșirat multe minciuni la adresa României și a Comisiei Europene, lucru inacceptabil. Nu am văzut om politic atât de evaziv precum cancelarul Austriei”, a adăugat Eugen Tomac.

Acesta a subliniat că Schengen a fost principalul obiectiv al României după aderarea la UE în 2007 și pentru acest lucru țara noastră a investit enorm.

„L-am întrebat, privindu-l în ochi, dacă e dispus ca șef de guvern să își asume că prin această palmă dată României mâine anulează încrederea puternică pe care noi românii am avut-o în Austria. Pentru că am avut o relație bine cultivată”, a adăugat Eugen Tomac, notează DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel