Scandalul semnăturilor pentru independenți. Ce transmite BEC

Paradox la alegerile europarlamentare. Peste 5,7 milioane de semnatari și-au pus numele pe listele candidaților. 

Erwin Albu a încercat să participe la alegerile europarlamentare din acest an. A strâns doar 44 de mii de semnături. El, care se numește aproape candidat la europarlamentare, spune că este ciudat că unul din patru români și-a pus numele pe listele pentru alegerile din luna mai. 

DC News a sesizat în exclusivitate această problemă. Există posibilitatea să fie mai multe semnături pe listele de susținere a candidaților decât oameni care să-și pună ștampila de vot. Sociologii au opinat în dese rânduri că prezența la vot la europarlamentarele din 2014 va fi mai mică decât la cele din 2009, urmând să se situeze în jurul a 4.000.000 de alegători. 

Erwin Albu a trimis o solicitare la BEC în acest sens în care a cerut să depună "toate demersurile pentru a controla fiecare semnătură depusă la Biroul Electoral Central de partide și de candidați independenți pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014". 

BEC a răspuns, după cum arată documentul trimis DC News, că "în finalul listei persoana care a întocmit-o este obligată să facă o declarație pe propria răspundere, sub sancțiunea legii penale, prin care să ateste veridicitatea semnăturilor susținătorilor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel