Scandalul pancardei prin care Partidul Maghiarilor cere "Românie federală!" a ajuns la BEC

falca udrea
falca udrea

Scandalul legat de afişul cu textul „Românie federală! Transilvanie europeană! Autonomie! Vrem un viitor în Transilvania!”, montat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) în comuna Floreşti, în apropiere de Cluj-Napoca, a ajuns la Biroul Electoral Central. Primarul din localitate a dispus îndepărtarea pancardei, însă Biroul Electoral Județean Cluj a decis ca panoul să fie pus la loc.

„Biroul Electoral Judeţean Cluj a decis, vineri, ca panoul să fie pus la loc de primarul din Floreşti, însă acesta a făcut contestaţie la Biroul Electoral Central, şi vom aştepta o decizie de la dânşii“, a declarat, pentru adevarul.ro, Tussay Szilard, şeful de campanie al PPMT.

Reprezentanţii PPMT au aflat, în seara zilei de 28 noiembrie, că afişul cu textul „Românie federală! Transilvanie europeană! Autonomie! Vrem un viitor în Transilvania!” a dispărut de pe spaţiul de afişaj situat pe DN 1,pe sensul Cluj-Floreşti. A fost îndepărtat de către reprezentanţii Primăriei Floreşti şi ai Poliţiei Floreşti. Primarul Horea Şulea a declarat că a dispus îndepărtarea afişului electoral pentru că mesajul este unul antistatal şi anticonstituţional, potrivit adevarul.ro.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană 13 Cluj a decis vineri că afişul electoral al PPMT a fost îndepărtat nelegal, iar primarul comunei, Horea Şulea este obligat să reamplaseze materialul. Biroul Electoral a constatat că autorităţile locale din Floreşti nu puteau în mod legal să aprecieze că afişul electoral al PPMT este antistatal şi anticonstituţional şi să decidă îndepărtarea lui.

Biroul Electoral Judeţean Cluj a dispus sesizarea IPJ Cluj cu privire la cercetarea condiţiilor în care s-a îndepărtat afişul electoral în vederea unei eventuale sancțiuni contravenţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel