Scandalul fondurilor europene. Intervine Rovana Plumb

rovana plumb
rovana plumb

Astăzi, 7 iunie, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat că misiunile de evaluare desfășurate de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi continuă pe toate programele operaționale.

„Astăzi de dimineață a apărut în spațiul public o informație conform căreia sunt suspendate misiunile de audit în cadrul autorităților de management pentru desemnarea acestora în vederea absorbției fondurilor europene. (...) Autoritatea de Audit desfășoară misiuni de evaluare la nivelul tuturor programelor operaționale gestionate prin autoritățile de management. Pentru trei programe operaționale - asistența tehnică, capacitatea administrativă și IMM deja s-au finalizat misiunile de audit și urmează să se primească opinia, iar în ceea ce privește celelalte 4 - Programul Operațional Regional, Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Infrastructura Mare sunt în desfășurare misiunile de audit, urmând ca, în termenul pe care l-am stabilit, dacă este posibil să se acorde desemnarea pentru toate astfel încât să putem trimite către Comisia Europeană declarațiile de cheltuieli", a afirmat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.


În ceea ce privește sistemul de IT, a spus că, „din punct de vedere funcțional, el este la parametri normali necesari acreditării, atât modulul de management, cât și cel de control".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel