Scandalul din PSD, efect în coaliție. Tăriceanu: Trebuie mers până la capăt

Excluderile din PSD au creat îngrijorare printre membrii coaliției de guvernare, inclusiv printre membrii ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat cum se văd, din punctul de vedere al unui partener în coaliția de guvernare, convulsiile din interiorul PSD în special după excluderile de luni, la CEx al PSD:

”Am discutat cu unii colegi și sunt preocupați: dacă nu cumva majoritatea din parlament va fi afectată. Evident că la voturi. Orice proiect guvernamental sau al unor colegi care au iniţiative legislative până la urmă ajunge tot la vot, alt mecanism nu există şi sigur că din această perspectivă o anumită preocupare este. E adevărat că majoritatea pe care o avem este una confortabilă, în pofida încercărilor, cei de la PNL nu au reuşit nimic, din contră, sunt parlamentari ai PNL-ului care în ultima perioadă au devenit membri ALDE. Coaliţia s-a consolidat, aş spune, sau s-a mărit. Dar, sigur că sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele pe care ni le-am luat în faţa alegătorilor. Mi se întâmplă des să stau de vorbă cu oamenii prin țară, mă uit pe sondaje. Există o percepție negativă privind direcția pe care se îndreaptă România, în condițiile în care avem o creștere economică puternică, au crescut salariile, pensiile. Inflația, după un puseu la începutul anului s-a domolit, iar creșterile sunt peste inflație acum. Disputa de pe scena politică românească, dusă la extrem, care iese din tipare, avem reacții și contrareacții care se amplifică de fază la fază, este o realitate”, a spus Tăriceanu în emisiunea de luni, de la TVR, România 9.

”E normal să punem lucrurile în ordine. Sunt oameni obișnuiți care au avut de suferit de pe urma statului paralel. Statul paralel opune rezistență. Nu e o luptă simplă. Trebuie mers până la capăt. Trebuie corectată legislația încât să asigurăm independența efectivă a justiției. Mă refer în principal la judecători. Apoi abuzurile să nu mai poată funcționa!”, a mai spus liderul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel