Scandalul alimentelor de import, în PE. Ipoteze îngrijorătoare

Alimentele care te ajută să slăbești fără efort
Alimentele care te ajută să slăbești fără efort

Eurodeputat PSD Viorica Dăncilă, în calitate de vicepreşedintă al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a făcut o solicitare fermă către comisarului Phil Hogan, cu privire la alimentele cu ambalaj și marcă identice, dar calitate diferită. 

Concret, solicitarea vine în contextul dezbaterilor de la nivel european, despre existența unor diferențe în ceea ce privește compoziția și calitatea produselor de aceeași marcă și cu ambalaj identic care sunt vândute pe piețele din centrul şi estul UE și pe cele din vestul UE.

”Mai multe state membre se confruntă cu o serie de ipoteze îngrijorătoare, atât în rândul consumatorilor, cât și în rândul producătorilor, în ceea ce privește calitatea produselor importate pe teritoriul național, comparativ cu aceleași produse existente în alte țări europene. Desigur că, nu putem compara un produs cu alt produs decât dacă are același furnizor, dacă are aceeași calitate, dacă este etichetat la fel. Într-un cuvânt nu putem face diferența decât dacă produsele au aceeași origine și aceeași distribuție în statele membre. Iar la toate acestea, trebuie să mai ținem cont şi de faptul că legislația actuală permite adaptarea produselor de brand la piața pe care sunt vândute, aceasta fiind o practică comună din mai multe motive: adaptarea la gusturile consumatorilor, la obiceiurile locale și accesul la materiile prime. În acest context, cred că trebuie gasită o solutie la nivel european, astfel încât pe baza diferențelor obiective de calitate și a comunicării brandurilor respective, să se determine în ce măsură producătorii își induc în eroare consumatorii atunci când vine vorba de calitatea produselor importate pe teritoriul național, comparativ cu aceleași produse existente în alte țări europene” afirmă Viorica Dăncilă, în întrebarea adresată Comisarului european pentru Agricultură.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel