Scandal Volkswagen. Martin Winterkorn, pus sub acuzare în SUA

Procurorii federali din Detroit au prezentat joi acuzațiile împotriva fostului președinte al consiliului de administrație al Volkswagen AG, suspectat că a indus autoritățile în eroare cu bună știință în legătură cu emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Punerea sub acuzare s-a produs în secret în luna martie și a fost citită publică joi, în aceeași zi în care a avut loc în Germania întâlnirea anuală a acționarilor Volkswagen. Winterkorn a demisionat la scurt timp după ce scandalul vizând automobilele poluante în Statele Unite a devenit public, în septembrie 2015.

Software ilegal

Martin Winterkorn, acum în vârstă de 70 de ani, este acuzat în SUA de conspirație în vederea fraudării, precum și de violarea „Clean Air Act” (Rezolția Aerului Curat), începând din mai 2006 până în noiembrie 2015 prin utilizarea unui software ilicit care permitea vehiculelor Volkswagen cu motorizare diesel să depășească limitele de poluare fără ca acest lucru să fie detectat.

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, a declarat într-un comunicat că acuzațiile se referă la faptul că „schema prin care Volkswagen eluda cerințele legale mergea până la vârful companiei”.

Până la vârful companiei

Audiat de o comisie parlamentară germană, Martin Winterkorn a afirmat în ianuarie 2017 că nu fusese informat de modul în care VW trișa la controlul emisiilor poluante și că ar fi oprit fenomenul dacă ar fi știut de existența lui. Însă Winterkorn nu a precizat de când a început să știe de această chestiune.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen citat de Reuters a declarat în Germania că ilustra companie „cooperează cu autoritățile. Nu comentăm cu privire la persoane”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel