Dragnea, ULTIMATUM pentru Tudorel Toader

În cel mai nou scandal de pe scena politică, cel legat de arhivele SIPA, președintele PSD, Liviu Dragnea, transmite un semnal puternic către ministrul Justiției, Tudorel Toader. 

”O să fiu foarte scurt şi o spun cu tot respectul cuvenit pentru cariera dumnealui şi pentru pregătirea dumnealui: dacă şi în acest subiect legat de noul scandal, cel mai proaspăt scandal care a apărut acum cu arhivele SIPA, dacă nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de zero. Dacă va face lucrul ăsta, atunci înseamnă că este de bună credinţă şi este un om corect, care chiar vrea să participe la acest proiect pe care noi l-am început după 11 decembrie”, a declarat preşedintele PSD, la Antena 3. 

[citeste si]

Liviu Dragnea a continuat: ”Ştiu şi eu, cred că în 2007 a fost un raport făcut cred la Ministerul Justiţiei care se referea la acea spargere sau acea dispariţie a unor dosare din această arhivă. Ministrul Justiţiei actual cred că poate să desecretizeze măcar acel raport într-o primă fază, dar eu am mai spus că poate arhiva asta ar trebui desecretizată, ar trebui identificată şi desecretizată. Pe de altă parte, dacă ceea ce se spune este adevărat şi văzând toate informaţiile care au apărut până la ora asta, s-a petrecut, nu ştiu dacă se mai petrece, un lucru îngrozitor. Faptul că cineva ar fi putut să folosească acele informaţii pentru a şantaja, pentru a influenţa decizii ale justiţiei, mie mi se pare unul dintre cele mai urâte lucruri care s-au întâmplat în România în ultimii ani. Şi poate, într-adevăr dacă aşa este, şi din păcate se pare că s-ar putea ca aşa să fie, acesta poate să fie unul din cele câteva instrumente care au fost folosite de sistem, binom, trinom şi aşa mai departe”. 

”Nu o să ne vindecăm niciodată”

Președintele PSD a mai subliniat: ”Dacă şi acum în România se mai folosesc acele informaţii pentru a influenţa deciziile justiţiei - şi poate nu numai ale justiţiei -, atunci nu o să ne mai vindecăm niciodată. Poate fi dureros, poate fi greu, poate fi foarte greu, dar totuşi e o provocare din faţa căreia nu trebuie să plecăm. Trebuie cumpănit foarte bine dacă se merge pe desecretizare, dacă se topeşte, dacă dispare, pentru că cel mai important este, din punctul meu de vedere, ca judecătorii din România să nu mai poată să fie influenţaţi, presaţi, ameninţaţi, şantajaţi înainte să ia o decizie. Acesta este cel mai important lucru”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel