Scandal uriaș: condimentele vândute în supermarket sunt falsuri

 

Preparatele mediteraneene sau orientale sunt la modă, așa că vânzările de oregano sau condimente asiatice au explodat. Autoritățile au descoperit că o mare parte a acestor produse sunt falsuri.

Testarea unor loturi de condiment și ierburi cumpărate din magazine britanice a declanșat un scandal mai mare decât al cărnii de cal strecurate în lasagna cu vită.

Un sfert din loturile de oregano uscat aflate pe piață  conțin, de fapt, alte plante în compoziție. În loc de oregano, mai scump, se folosesc Frunze de măslin și de mirt, mult mai ieftine.

În cazul mixurilor de condiment, trei sferturi dintre produse nu conțin în totalitate plantele și condimentele din compoziția trecută pe etichetă. Peste 70% din produse conțin componente nelistate, despre care consumatorii nu au informații, fiind posibilă apariția unor reacții alergice severe, dacă sunt foosite de consumatori neavizați.

Testele au fost efectuate de Institutul pentru Securitate Alimentară de la Universitatea Regală din Belfast, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel