Scandal Ucraina. Dragnea, atac fără PRECEDENT la adresa lui Iohannis

Liviu Dragnea l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că președintele și-a anulat vizita în Ucraina având în vedere că noua lege a educaţiei nu a fost încă promulgată.

"Avem 400.000 de etnici români în Ucraina. Ce facem? Ne supărăm și anulăm și vizita noastră acolo?", a zis Liviu Dragnea. 

VEZI ȘI: Iohannis, anulare vizită Ucraina: Băsescu: O mare eroare

"Aici îi dau dreptate lui Traian Băsescu. Am văzut ce postare a făcut. Când este vorba despre un avantaj pentru țara ta, când este o șansă cât de mică trebuie să o folosești. Etnicii români de acolo trebuie să vadă că nu sunt părăsiți", a mai spus liderul PSD.

"Am constituit o delegație care va pleca în Ucraina pentru a-l convinge pe președintele acestei țări să retrimită respectiva lege la Parlament. Marți vine ambasadorul Ucainei la Parlament. L-am invitat acolo", a adăugat Liviu Dragnea.

[citeste si]

Cât despre convorbirea pe care a avut-o cu Viktor Orban, liderul PSD a zis: "L-am sunat pe Kelemen Hunor și i-am spus că vreau să vorbesc cu Orban la telefon. M-a sunat înapoi și mi-a spus că putem să vorbim marți. Viktor Orban, un politician cu simțul umorului, foarte deschis. Și am convenit că decât să ne certăm, că putem avea multe interese comune, economice, de strategie, cred că e mai bine să găsim soluții la ce ne interesează. I-am spus că eu consider că e îndreptățită cererea la acel liceu să funcționeze.

Am auzit comentarii că de ce m-am băgat eu în politica externă? Oameni buni, am avut o șansă, de ce să o ratez?".

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orbán, despre situația de la Liceul Catolic din Târgu Mureș și l-a asigurat pe acesta că problema apărută "va fi rezolvată".

"Am convenit două lucruri, noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș, iar Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Am explicat că situația de la Târgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție", a scris Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că premierul Orban a apreciat disponibilitatea de dialog și "a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru OECD".

Aderarea României la această organizație este un obiectiv "major" al politicii externe a Românei, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an, a completat Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel