Scandal Trump-Biden. Fiul fostului vicepreședinte american, presupuse legături cu Popoviciu. Norica Nicolai: România va avea de pierdut. Primul semn

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai a analizat scandalul de pe scena politică din SUA, în care ar fi implicată şi România prin Puiu Popoviciu.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, amenință că va dezvălui culisele unor afaceri controversate din mai multe state europene, printre care și România, acuzațiile vizându-l pe fostul vicepreședinte american Joseph Biden. 

"Presa nu relatează aceste lucruri. Dar eu am toate informațiile. Sunt numeroase lucruri care vor apărea. Nu am trecut încă la România. Să vedeți când vom ajunge la România (...)", a spus Rudolph Giuliani.

Fox News scria recent despre afacerile fiului lui Biden în România și despre colaborarea acestuia cu omul de afaceri Popoviciu, condamnat pentru fapte de corupție:"Pe lângă activitatea la compania de energie Burisma din Ucraina, Hunter Biden a consiliat un om de afaceri român cu legături cu Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui tranzacții imobiliare au fost vizate de investigații, potrivit unor persoane familiare cu situația".

"Nu e vorba numai de Puiu Popoviciu"


"Trebuie să recunoaştem că cele două guvernări democrate foarte lungi - şi Clinton două mandate, şi Obama două mandate - au creat multe probleme în legătură cu tratarea unor ţări ca țări satelit, ca țări vasale, ca țări de mâna a treia. Să fim serioşi, nu e vorba numai de Puiu Popoviciu. Ambasada Americană tot pe terenul aceluiaşi Puiu Popovici s-a construit. Nu cred că s-a dus Popovici şi a oferit gratit acestei ambasade locaţia. Este destul de neplăcut. Sunt curioasă ce se va întâmpla pe latura civilă. Dacă se va muta ambasada de acolo sau mutăm mall-ul din Băneasa. Să nu uităm că Puiu Popoviciu a emigrat în SUA şi este unul din cetăţenii români care au primit foarte repede cetăţenie, într-o situaţie excepţională", a declarat Norica Nicolai în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"România va avea de pierdut"

"Părerea mea este că, în această bătălie, România va avea de pierdut şi primul semn de recunoaştere şi de îndoială a fost când l-am ascultat pe McCain care îşi exprima încrederea că Preşedinţia Trump nu va fi atât de periculoasă pentru că Trump, la vremea aia, era contestat de establishment-ul democrat. Ei ştiau foarte bine cu ce instituţii au de-a face în România, cum le-au servit interesele, nu numai lui Popoviciu, ci şi altora, companii mari americane. Să nu uităm cum Ambsada SUA, la vremea respectivă, nu mai prididea dând lecţii oficialilor şi politicienilor acestei ţări, ne cerea clar să nu ne imixtionăm în justiţiei, deşi este evident ca justiţia proteja aceste interese", a mai spus Norica Nicolai.

"Doamna Kovesi nu a avut parte de acest tratament"

"Şi, în oglindă, se întâmplă în România ce s-a întâmplat în Ucraina, când Biden, pentru că un procuror la Kiev şi-a permis să investigheze afacerile cu petrol ale fiului său, i-a cerut preşedintelui de la vremea respectivă să-l destituie. Şi l-a destituit. Doamna Kovesi nu a avut parte de acest tratament pentru că a proteja aceste afaceri. Îmi pare rău s-o spun. Şi când văd mă apucă o scârbă imensă. Nimic nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu se înghesuiau toţi pe la Washington să îşi ia to do list-ul, mai vând ceva la Marea Neagră, fac cu americanii Cernavodă. Să fim serioşi. Mă bucur că se zguduie acest stat paralel şi îi urez succes lui Trump", a declarat Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel