Scandal SRI/justiție, convocare partide la Cotroceni. Iohannis, explicații de ultimă oră

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, la Cotroceni, despre convocarea partidelor parlamentare generată de scandalurile din justiție și servicii secrete. 

Întrebat dacă în urma scandalurilor din justiție și servicii secrete, ia în calcul convocarea partidelor parlamentare la o discuție pentru a ieși din această criză, Klaus Iohannis a răspuns inițial: ”Cred că ar trebui să detaliați un pic: despre ce scandaluri din servicii vorbim?”. 

După ce i s-a spus: ”mă refer la fostul SRI și la dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir”, președintele a răspuns: ”Fiți asigurat că toate procedurile care se referă la serviciile secrete ale României sunt analizate cu maximă responsabilitate și cu profesionalism în CSAT. Aici lucrurile stau foarte bine. Faptul că justiția trebuie să suporte anumite abordări din partea unor politicieni influenți, unii judecați penal, alții condamnați penal, alții urmăriți penal este o situație problematică, însă această chestiune nu poate fi discutată în CSAT, nu are competență pe reforma în justiție.”

Klaus Iohannis a adăugat: ”Multe puncte din reforma justiției mi se pare eronate. M-aș referi la două chestiuni, (...) două lucruri mă îngrijoarează foarte mult: mi se pare o greșeală fundamentală că președintele se propune a fi scos din procedura de numire a procurorilor șefi (...), președintele este garantul că lupta anticorupție nu este subjugată politic; a doua chestiune care mă îngrijoarează profund este că se propune ca IJ să nu mai fie subordonată CSM-ului, ci Ministerul Justiției, eminamente politic”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel