Scandal Schweighofer defrișări: Cioloș, decizie controversată

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că nu poate opri exportul de bușteni din cauza unor riscuri care ar putea afecta afacerile unor firme. Paradoxal, Cioloș ia în calcul oprirea totală a exploatării masei lemnoase, ceea ce ar putea avea efecte economice devastatoare pentru o mulțime de firme românești, care produc mobilă și o exportă. 

Dacian Cioloș a anunțat că în acest an au fost făcute peste 50 000 de controale la cei abilitați să dea autorizații de tăieri de copaci, acolo unde au fost constatate o serie de nereguli.

Premierul spune însă că exportul de bușteni neprelucrați NU poate fi stopat, pentru a nu strica afacerile unor firme.  

Se pot pune restricții la export de bușteni, dar trebuie evaluat impactul economic, pentru că sunt unele companii ale căror businessuri pot fi afectate," a declarat Dacian Cioloș la emisiunea Jocuri de Putere a lui Rareș Bogdan. 

Cu toate acestea, premierul ia în calcul toparea totală a  exploatării lemnului, ceea ce ar duce în mod automat la o situație greu de suportat pentru firmele românești din ramura prelucrătoare a lemnului și care exportă mobilă. 

O să ajungem în situația în care va trebui să interzicem pentru o perioadă de timp exploatarea materialului lemnos, chiar dacă sunt aici câteva riscuri economice," a completat Dacian Cioloș.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel