SCANDAL POLITIC: Demisie sau demitere a primarului? ”Am primit un mesaj”

Coaliţia pentru Baia Mare ar vrea demisia din funcţie a primarului interimar al municipiului, Marinel Rob, retragerea sprijinului politic pentru acesta şi desemnarea unui înlocuitor. 

Sunt singurele puncte pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Baia Mare de luni, care n-a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Consilierul local Dorel Mureşan a declarat pentru Agerpres că Marinel Rob, care reprezintă FDGR, ar fi transmis colegilor din Coaliţie, printr-un mesaj pe telefon, că va renunţa la atribuţiile de primar interimar.

SMS primit de consilieri

”Am primit un mesaj prin care mi se confirmă faptul că dl. Rob Marinel a renunţat la prerogativele de primar interimar, iar pe cale de consecinţă şi atribuţiile sale de consilier local cu atribuţii de viceprimar îşi pierd valabilitatea (...) demisia primarului interimar nu are nicio consecinţă juridică negativă la adresa comunităţii băimărene sau a primăriei Baia Mare (...) Atribuţiile de primar interimar ar putea fi preluate de Noemi Vida (UDMR). Coaliţia pentru Baia Mare este de acord cu decizia luată de fostul primar interimar”, a spus Dorel Mureşan.

Decizia, după consultări

Primarul interimar Marinel Rob a afirmat că ”s-a pus problema demisiei sale”. El a spus că va lua o decizie până cel târziu joi, după alte discuții. 

Coaliţia pentru Baia Mare formată din UNPR, PSRO, FDGR, PMP şi PNŢCD şi deţine majoritatea în CL Baia Mare, iar Marinel Rob a fost ales viceprimar, iar după reţinerea lui Cătălin Cherecheş de către procurorii DNA. Primarul ales Cătălin Cherecheş, din momentul punerii sub control judiciar, participă la şedinţele CL şi vizitează liderii Coaliţiei care deţin funcţii în CJ Maramureş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel