Scandal PNL-PSD. Alina Gorghiu spulberă PSD: Mi-e ciudă că…

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, acuză PSD că face circ în contextul în care nu a votat președintele TVR și, în consecință, acesta nu a fost validat. 

"Mi-e ciudă că una declarăm, başca facem"

"Este un circ, un teatru absurd pe care astăzi îl face PSD", a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.  Copreședinta PNL a adăugat: "Trecând de aspectele procedurale, se pare că unii nu prea înţeleg că era un moment crucial pentru o instituţie publică din România şi mi-e ciudă că una declarăm, başca facem. Cam toţi liderii PSD astăzi au chiulit de la plen şi de la acest vot crucial". Liderul PNL a continuat: "Nu pot să înţeleg politica aceasta a PSD de a avea orice funcţie publică în România şi de a cuceri orice redută. Dacă nu are dl Dragnea şi Televiziunea publică nu mai poate dormi noaptea".

VEZI ȘI: Situație critică la TVR. PSD, lovitură în Parlament. Cioloș l-a refuzat pe Zgonea

"O propunere tehnică venită din partea Guvernului nu poate fi uşor digerată de PSD. Eu nu am văzut partid ca acesta care trebuie să aibă toate funcţiile în statul român. Toate, de la prima până la ultima, trebuie să fie amprentă PSD. Şi-au mai bătut joc şi de parlamentari", a spus ea. Alina Gorghiu a subliniat că în acest moment activitatea TVR este blocată. "Nu poţi, pe legislaţia în vigoare, să ai director general al Televiziunii publice. Mandatul doamnei Irina Radu expiră astăzi. Nu ai niciun temei legal să pui pe altcineva în locul ei să gestioneze până luni - marţi soarta Televiziunii publice", a arătat copreşedintele PNL.

"Acesta este subiectul cu TVR - trist, dar adevărat"

Alina Gorghiu a susţinut că este o "stupiditate fără margini să ajungi să ceri o OUG invocându-ţi propria culpă".

"Mă aştept la orice propunere stupidă din partea oricui de pe partea stângă numai ca să nu fie propunerea Guvernului cea votată astăzi. (...) Dacă miza este politizarea, o să reia Dragnea votul pe TVR cum a făcut pe defăimare de şapte ori la rând până îi iese propunerea, dar să ne spună foarte clar: domne' PSD vrea propunerea aceasta, este icoană pentru noi, numai cu asta defilăm şi înţelegem. Ne vom bate până la capăt cu orice fel de mandat venit de la PSD, dar firesc ar fi să nu apelezi la şiretlicuri din astea de doi lei. Îşi scoţi senatorii pe o parte, deputaţii pe partea cealaltă, tu nu vii, astfel încât să nu fie asigurat cvorumul. Acesta este subiectul cu TVR - trist, dar adevărat", a conchis copreşedinta PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel