Scandal PNL-PDL. Un lider PNL dă cărțile pe față: Vă spun realitatea. A fost stupid

Vineri, în Cluj, se ia o decizie crucială, în condițiile în care Emil Boc spunea că trece prin cea mai grea situație de primar.

Emil Boc: Mă aflu în cea mai dificilă perioadă de când sunt primar. De trei zile nu dorm

Gunoiul este problema care nu l-a lăsat să doamnă pe primarul Clujului. Nu mai are unde să-l ducă. O soluție provizorie pentru șapte luni ar urma să primească aviz de la mediu pentru a permite depozitarea deșeurilor. Gunoiul din municipiul Cluj ar urma să fie pe o rampă temporară privată a Salprest, de lângă Pata Rât, aflată lângă vechea rampă.

Într-o săptămână expiră termenul pâbă la care gunoaiele din Cluj vor putea fi duse la Alba Iulia.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a declarat că "În 3 iulie expiră acea perioadă legală de a posta anunţul pe site pentru contestaţii în vederea autorizării celor patru hectare care sunt acolo şi unde putem depozita deşeurile menajere. Cei de la Salprest Rampă au de făcut o investiţie în betonare şi ei sunt dispuşi s-o facă şi se va întâmpla asta. Pentru cât timp? Pentru şapte luni. Dar dacă în acest timp autorităţile iarăşi vor sta, ne vom trezi că peste şapte luni vom ajunge în aceeaşi situaţie cerând pompierii să vină să ne salveze de gunoaiele Clujului", scrie Monitorul Cluj

"A fost stupid"

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef (PNL), a explicat de ce a fost scos de pe ordinea de zi proiectul pentru depozitarea deșeurilor din Cluj în Satu Mare. "Vă spun realitatea: a fost chiar stupid momentul în care mi s-a solicitat sprijin din partea PDL şi UDMR de aici de la Cluj. În prima şedinţă PDL şi UDMR au votat împotriva acestui proiect şi eu cu PSD am susţinut proiectul dar nu am avut voturile necesare. Eu o să încerc să promovez acest proiect de hotărâre şi în perioada următoare. Voi avea o discuţie cu liderii de grup de la principalele partide politice. Eu o să încerc să promovez acest proiect de hotărâre, am propus liderilor de grup PSD, UDMR să aibă o discuţie cu mine, să găsim o formulă să ne înţelegem şi poate nu ar fi rău, eu am propus domnului Boc, domnului Seplecan să facă o deplasare să aibă o discuţie cu liderii de grup. Rampa de la Satu Mare ar face faţă. La modul cum se depozitează deşeurilor am calculat că putem depozita cam încă trei ani de zile. Eu mi-aş dori să promovez acest proiect de hotărâre în luna iulie dar sunt foarte mulţi răuvoitori care îmi reproşează că transform Satu Mare în rampă de gunoi pentru Cluj". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel