EXCLUSIV  Scandal OUG. PSD, plângere penală pe numele Ralucăi Prună

Florin Iordache - Raluca Prună
Florin Iordache - Raluca Prună

PSD face plângere penală împotriva ordonanței fostului Ministru al Justiției, Raluca Prună, informează DC News. Anul trecut, în mai, ministrul tehnocrat a produs mai multe modificări la Codurile Penale.

Ministerul Justiției, condus de Raluca Prună, a dat publicității pe data de 18 mai 2016, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Prin acea ordonanță, guvernul tehnocrat a modificat 13 articole din Codul Penal și alte 101 din Codul de Procedură Penală.

Amintim că Liviu Dragnea a reacționat, după desecretizarea stenogramei ședinței Guvernului Cioloș, spunând că Raluca Prună a inițiat Ordonanța pe modificarea Codurilor Penale invocând aceleași motive pe care le-a invocat și Florin Iordache.

"M-am uitat cu atenție pe stenograma celebrului guvern Cioloș cu privire la ordonanța inițiată de celebra doamnă Prună prin care s-au modificat într-o zi fără niciun fel de dezbatere publică 130 și ceva de articole din Codul Penal și am văzut acolo aceleași modificări care au stat și la baza ordonanței 13, referiri la cele 45 de zile prevăzute de Constituție de la o decizie a Curții Constituțională, perioadă după care articolele respective își pierd efectele juridice. N-am văzut o asemenea reacție atunci, fiind vorba tot de o ordonanță prin care se modifică Codul Penal", a zis președintele PSD.

VEZI ȘI: Jurnalist TVR: OUG 'Prună', mai rea ca OUG 'Iordache

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel