Scandal: O jucătoare de tenis, comparată cu un gardian de la Auschwitz

Fanii tenisului din Germania și din Elveția sunt revoltați în urma apariției unui articol în presa din Spania după finala feminină a turneului WTA de la Beijing, în care o tenismenă din top 10 este comparată cu un faimos gardian de la Auschwitz.

Într-un articol apărut în Mundo Deportivo, Emilia Landaluce nota despre jucătoarea din Elveția Timea Bacsinszky că "a jucat un tenis dur, dar eficient" îm fața Garbinei Muguruza, din Spania, în finala turneului WTA de la Beijing, disputat duminică, scor 5-7, 4-6, relatează Eurosport.

"Atât de brutal, de fapt, încât - poate pentru că ambele au o înfățișare ariană - este ușor să ne-o imaginăm ca Irma Grese, gardianul taberei de concentrare germane, faimoasă pentru că îi tortura pe prizonieri până la moarte", a scris Landaluce, potrivit ziare.com.

Irma Grese, supranumita "Hiena de la Auschwitz" pentru crimele sale împotriva umanității, din Al Doilea Război Mondial, a fost condamnată la moarte și executată în 1945, la vârsta de 22 de ani.

Contactată de ziarul elvețian Blick pentru a comenta motivele pentru care a ales să recurgă la o asemenea comparație, Landaluce a spus că a vrut să fie o exprimare umoristică. În plus, a precizat că vrea să-și ceară scuze și a adăugat că admiră tenisul jucat de Timea: "A fost doar o glumă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel