NN Pensii. Cătălin Predoiu, REPLICĂ lui Sorin Grindeanu. ”Avem o PROBLEMĂ CRONICĂ”

Premierul Sorin Grindeanu l-a învinuit pe prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu pentru scandalul cu privire la naționalizarea pensiilor din pilonul II. Liberalul i-a răspuns prim-ministrului, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de întâlnire”. 

”Domnul prim-ministru Grindeanu este în eroare din mai multe puncte de vedere. În primul rând, dânsul face o confuzie între o opinie politică, pe care am avut-o în calitate de reprezentant al Opoziției și de membru al Parlamentului României și discuțiile care s-au născut între Guvern și una dintre companiile private care operează pe piața pensiilor private. Nu are nicio legătura una cu cealaltă, oricât de mult s-ar susține acest lucru, nu există niciun fel de legătură. În al doilea rând, ceea ce noi am ridicat ca problemă, a fost sustenabilitate deficitului bugetar de 3% în care guvernul s-a încadrat alături de creșterea economică de 5,2% și de promisiunile electorale salariale în condițiile în care în 2016 creșterea economică a fost de 4,6% aproape exclusiv bazată pe consum, în condițiile în care știm că avem o problemă cronică pe absența de fonduri europene și care toate cumulate pot duce la ieșirea din deficitul bugetar. Este nu numai dreptul dar și obligația unui reprezentant al Opoziției să atragă atenția și să ceară Guvernului să ia măsuri ca să nu se întâmple acest excedent de deficit bugetar, de asemeni să ceară Guvernului orice fel de măsură e în opinia noastră potrivită pentru păstrarea echilibrului macro-bugetar” a spus Cătălin Predoiu la Antena 3. 

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că ”dacă vă veți uita la declarația mea, veți vedea că eu citez comentarii care au avut loc în presa economică înainte de intervenția mea, e o măsură care s-a întâmplat și-n alte state apropiate României și deja, chiar potrivit unor analiști economici puteți considera că acest pilon II este în proporție de o șesime naționalizat pentru că nu se contribuie cu cifra de 7% cât prevede legea, ci doar cu 5,1%”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel