EXCLUSIV  Scandal moțiune cenzură. Negrescu (PSD): Cum este percepută criza politică din România la Bruxelles

Foto: Facebook Victor Negrescu
Foto: Facebook Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a reacționat pentru DC News după scandalul de luni, 6 septembrie, cu moțiunea de cenzură. 

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat că 'acest haos a fost generat de către PNL și USR. Conflictul dintre cele două partide, bazat strict pe interese politice, a dus la ceea ce s-a întâmplat astăzi.'

'Era evident că PSD nu poate gira toate aceste discuții care presupun un conflict aprins, dispute politice și elemente ce țin de regulament și drepturi constituționale. Noi nu am vrut să intrăm în această chestiune pentru că devine tot mai clar, pe zi ce trece, că e nevoie de alegeri anticipate, că e nevoie de un nou Parlament și, mai ales, că e nevoie ca întregul Guvern și formațiunile care compun Guvernul să părăsească aceste funcții.', a explicat europarlamentarul pentru DCNews. 

Cum se vede scandalul din Guvern la Bruxelles

În continuare, Victor Negrescu ne-a spus cum este percepută criza politică din România la Bruxelles. 

'Acest haos este perceput extrem de negativ la Bruxelles de către marile capitale europene, dar și dinspre partenerii noștri strategici pentru că România devine, din cauza acestor dispute, o țară instabilă, într-un context economic, politic și medical extrem de dificil. 

Mai mult decât atât, aceste alianțe ad-hoc, aceste schimbări de atitudini și de opțiuni politice, fie că vorbim de USR, de PNL sau de alianța cu AUR, de spargerea unor partide ș.a.m.d. - sunt lucruri percepute ca fiind grave.', a afirmat Victor Negrescu. 

Europarlamentarul PSD consideră că Guvernul și partidele care compun Guvernul își pierd credibilitatea și legitimitatea. 

Social-democrații vor alegeri anticipate. 'USR fie să-și dea demisia, fie să semneze moțiunea PSD'

'Pasul următor pentru PSD va fi acela de a spune foarte clar că ne dorim anticipate. Asta înseamnă, evident, ca o moțiune de cenzură să treacă. PSD are moțiunea de cenzură scrisă, iar cei de la USR, dacă vor să strice acest Guvern, opțiunea lor este fie să-și dea demisia, fie să semneze moțiunea PSD cu acest obiectiv clar: alegeri anticipate.

Românii au de suferit. Cele două partide nu vorbesc despre români, vorbesc despre interesele lor, despre dispute cu privire la persoane sau funcții.' a afirmat Negrescu pentru DC News.

El a amintit că, în trecut, și partidele care se află astăzi la guvernare au cerut alegeri anticipate.

'Nu e ceva inedit. În Bulgaria sunt alegeri anticipate, au mai fost și în alte țări. Procedura e foarte scurtă: perioada de campania ar urma să fie două săptămâni, am mai trecut prin astfel de momente. Mai important este să avem un Guvern stabil decât un Guvern în care partidele aflate la guvernare se ceartă din două în două săptămâni. PSD își dorește un Guvern stabil, e dispus să preia guvernarea, dar cu un Parlament care reflectă opțiunile românilor.', a conchis europarlamentarul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel