Scandal legat de Alexandru Stănescu, susținut de PSD la ANRE. Cristina Prună: S-a votat fără să îl intervievăm / update

foto Facebook Camera Deputaților
foto Facebook Camera Deputaților

O propunere în conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a agitat scena politică.

UPDATE: Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit, în cele din urmă, în comitetul de supraveghere al ANRE. Decizia a fost luată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. S-au înregistrat voturi 233 „pentru” și 120 „împotrivă”.

Cristina Prună a anunțat că USR va ataca la CCR hotărârea Parlamentului.

------

PSD l-a propus pe fostul parlamentar Alexandru Stănescu în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie, post care a devenit vacant după ce social-democratul Marian Neacșu, care a ocupat această funcție, a fost numit secretar general al Guvernului.

Comisiile reunite de industrii din Senat și Camera Deputaților au dat undă vede, marți, 14 decembrie, numirii lui Alexandru Stănescu în comitetul de reglementare al ANRE.

„În zece minute, s-a dat votul fără să îl intervievăm. O bătaie de joc la adresa românilor, deciziile comitetului de reglementare ANRE au impact asupra facturilor românilor și piața de energie, de miliarde de euro. În contextul actual cu creșteri de prețuri, faptul că trimitem un absolvent de mecanică agricolă nu o facă nici o diferență în viețile oamenilor”, a declarat, pentru G4Media, Cristina Prună (USR). 

Luni seară, Cristina Prună scria pe Facebook: „Domnul Alexandru Stănescu nu are absolut nicio legătură cu sectorul energetic, ci cu agricultura. Viitorul său salariu pentru activitatea de reglementare a unei piețe despre care nu are habar va depăși 8.000 de euro pe lună. Funcțiile sunt aruncate în stânga și-n dreapta, fără să conteze cât de puțin competența acestor oameni.”

„E fost parlamentar și are o experiență vastă”, spunea liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să facem această propunere. Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care n-au mai avut locuri pe listele de parlamentari”, declarase Marcel Ciolacu. Acesta a mai spus că nu a contat faptul că Alexandru Stănescu este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Alexandru Stănescu a fost președinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților.

Ministrul Virgil Popescu: Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie

Virgil Popescu a spus, recent, că nu trebuie să ai neapărat cunoștințe de specialitate într-un anumit domeniu pentru a fi un bun manager. 

„Nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE. Nu știu CV-ul domului Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu și există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutați sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaționale, și au fost foarte bine în locurile unde au fost puși”, a comentat, la Digi 24, Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel