Scandal la vizita lui Iohannis în secuime. Pieleanu, cifră pentru prezidențiale

Klaus Iohannis, care efectuează marți o vizită de lucru în județele Harghita, Covasna și Vrancea, a fost întâmpinat la Miercurea Ciuc cu mesaje autonomiste și Imnul secuiesc.

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit despre acest subiect.

"Vizita lui Klaus Iohannis face parte din atribuțiile președintelui. El trebuie să meargă să cunoască realitățile oamenilor din toate zonele țării. Sigur că m-aș bucura ca următoarea vizită să fie în Oltenia, să fie primit cu pâine și sare la Craiova, la Vaslui sau la Iași. Dacă și-a propus o suită de vizite care să readucă în cunoștința publică importanța anului 1918 pentru români, atunci este în regulă. Vizita de astăzi nu trebuie etichetată ca o vizită cu caracter electoral pentru că nu are nevoie de așa ceva. Acolo, peste 80% din maghiari, astăzi, când vorbim, declară că ar da votul mai degrabă președintelui Klaus Iohannis decât altui candidat, iar gradul de mulțumire față de el este destul de ridicat. Așadar, nu avem suspiciuni de genul acesta (n.r. - scop electoral)", a zis Marius Pieleanu la Antena 3.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis are vreun motiv de îngrijorare privind cel de-al doilea mandat, sociologul a spus: "Absolut niciun motiv. Astăzi, când vorbim, este cifrat la peste 50% grad de încredere, la peste 55% intenție de vot. Este mai degrabă un joc cu caracter sociologic pentru că realitatea se schimbă de la o zi la alta. Deci nu văd de ce ar avea probleme de campanie. Repet: vizita de astăzi face parte din fișa postului. Trebuie să stea aproape de popor".

[citeste si]

"Țin să readuc aminte că România s-a angajat, în urmă cu 100 de ani, să respecte drepturile minorităților și chiar a făcut o declarație asupra respectării acestora. Nu cred că este o tragedie că s-a cântat Imnul secuiesc. România vrea să fie o societate deschisă în care drepturile minorităților să fie respectate, inclusiv dreptul de a cânta Imnul unei minorități locale", a adăugat Marius Pieleanu.

Klaus Iohannis a participat la dezbaterea "Coerență și transparență — exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna", la care au fost prezenți aproximativ 300 de reprezentanți ai administrației publice locale din cele două județe. Înaintea acestei dezbateri au fost intonate Imnul României și Imnul secuiesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel