Scandal la Valea Uzului. Csaba Asztalos: Se aplică dublul standard în aplicarea legii

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a lansat un atac dur în direct la Antena 3 cu privire la scandalul de joi, 6 iunie, de la cimitirul din Valea Uzului. Asztalos a declarat că poliţia a aplicat un dublu standard în ceea ce priveşte aplicarea legii şi că, dacă vinovaţi de altercaţii ar fi fost etnicii maghiari, aceştia ar fi fost arestaţi pe loc. 

"Ieri s-a văzut faţa urâtă a României. Peste tot în lume, comemorarea victimelor celor două războaie mondiale se face la comun, dar noi suntem departe de o reconciliere istorică. Ar trebui să se discute despre problema reală de acolo. Adică o unitate administrativ teritorială, în speţă primăria Dărmăneşti, ilegal a amplasat acele cruci ale eroilor români, iar maghiarii spun că acele cruci au fost amplasate pe morminte ale soldaţilor din armata austro-ungară. Problemele se pot rezolva prin dialog, nu prin manifestări ca cea de ieri. Eu vă spun un lucru. Dacă ieri ceea ce s-a întâmplat ar fi fost făcut de maghiari, erau luaţi în dubă şi duşi la audieri. Se aplică un dublu standard în ceea ce priveşte aplicarea legii", a declarat preşedintele CNCD la Antena 3. 

Amintim că joi, 6 iunie, de ziua eroilor, la cimitirul din Valea Uzului a fost un scandal imens şi o confruntare între etnicii maghiari şi cei români. Nici măcar intervenţia jandarmilor nu a putut aplana conflictul, care putea degenera în orice moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel