Scandal la Universitar: Directorul financiar-contabil al spitalului și-a dat demisia

UPDATE2: Surse din Spitalul Universitar de Urgență București susțin că astăzi directorul financiar-contabil al unității medicale și-a depus demisia, nemulțumită fiind de cum este tratată de conducerea spitalului. În timpul acesta, cei câțiva angajați continuă protestul început luni, iar Corpul de Control trimis de ministrul Săntății continuă ancheta.

UPDATE ora 17.06 Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București revine cu precizări. 

„Referitor la știrea care a apărut în mass media privind demisia Directorului finaciar contabil de la Spitalul Universitar de Urgență București, Biroul de presă face următoarele precizări:

- Doamna Director financiar contabil este numită director interimar prin Ordin al Ministrului Sănătății până la data de 28 august 2018,

- În data de 8 august 2018, și-a depus demisia prin registratura spitalului, demisia fiind un act unilateral,

- Urmează ca încetarea activității să se producă după expirarea perioadei legale de preaviz", se arată în comunicatul oficial al instituției. 

UPDATE ora 14.30

În demisia pe care directorul financiar-contabil i-a adresa-o direct managerului Spitalului Universitar, economistul notează:

„Menționez că nu accept să fiu tratată așa cum ați avut amabilitatea să o faceți ieri, 07.08.2018, în prezența Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Vă rog frumos să tratați subordonații cu respect și să vă asumați deciziile luate”. 

Demisia a fost înregistrată la registratura spitalului.

În fața Spitalului Universitar de Urgență București mai sunt, la această oră, doi protestatari: bărbatul căruia i s-a făcut rău azi-dimineață și care stă întins la umbră, și o colega a sa, intrată și ea în greva foamei. 

Știrea inițială: Scandalul de la Spitalul Universitar de Urgență București i-a amploare în plină anchetă.

Corpul de Control trimis de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a descins de ieri la unitatea sanitară și a început ancheta pentru a vedea dacă acuzațiile aduse de angajații care au ieșit în stradă luni sunt sau nu fondate. 

Între timp, însă, protestatarii, continuă să stea în fața spitalului. 

Surse din Spitalul Universitar au spus că directorul financiar-contabil al unității medicale și-ar fi depus demisia. Conform organigramei, ar fi vorba de economistul Liana Saulea. 

Demisia directorului economic ar fi un gest de protest față de modul în care economistul ar fi fost tratat de manager (Șef Lucrări Dr. Nica Adriana Elena), în prezența Corpului de Control. 

Reamintim că azi dimineață unuia dintre protestatari, care intrase în greva foamei, i s-a făcut rău. El a refuzat însă să fie trata de colegii săi de la Urgență, și a cerut să fie dus la Spitalul Militar. După ce și-a revenit, protestatarul s-a întors în fața Spitalului Universitar.

În ciuda scandalului, activitatea medicală în spital se desfăşoară în condiţii normale , iar pacienţii internaţi nu au avut de suferit, spune conducerea spitalului. 

Reprezentanții acesteia au anunțat luni că nu e adevărat ce susțin protestatarii și că la Spitalul Universitar „nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi”.

--- știre în curs de actualizare ---

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel