Scandal la UEFA. Noul format al Champions League, contestat vehement

Reforma Ligii Campionilor care ar urma să avantajeze echipele din campionatele mari a stârnit revolta cluburilor mai slab cotate. Ligile europene de fotbal doresc suplimentarea câștigurilor în condițiile în care Anglia, Spania, Germania și Italia ar urma să aibă garantate câte patru echipe în fiecare sezon de Champions League. 

Noul președinte al UEFA, Aleksander Ceferin, a promis un ajutor financiar pentru cluburile mici și medii. Numai că Asociația europeană a ligilor de fotbal profesionist (EPFL), nu crede în vorbe și dorește acum garanții, notează Agerpres. 

O asemenea evoluție ar face ca mai multe campionate mai slabe să piardă locuri în Liga Campionilor. Aceste campionate se opun energic proiectului. Președintele EPFL, suedezul Lars-Christer Olsson, a vorbit chiar de capitulare a UEFA în fața cluburilor mari.

Pentru a stinge incendiul, Ceferin și Olsson s-au întâlnit pe 6 octombrie la sediul UEFA de la Nyon și întâlnirea lor a fost "foarte rodnică", potrivit unui comunicat al EPFL.

"Distribuirea unui ajutor financiar cluburilor eliminate în tururile preliminare ale competițiilor europene sau care nu participă deloc la aceste competiții este foarte importantă pentru dezvoltarea fotbalului și mecanismul acestei solidarități este unul din punctele care trebuie studiate îndeaproape", a amintit EPFL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel