Scandal la Senat pe banii cheltuiți de Antonescu

Un grup de lucru constituit în Biroul Permanent al Senatului verifică modul în care s-au cheltuit banii pentru organizarea evenimentului "150 de ani de Senat", cănd instituția era condusă de Crin Antonescu, iar funcția de secretar general era îndeplinită de Dan Mihalache.

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a fost numit în fruntea grupului de lucru care urmează să reducă programul manifestărilor.

"De saptămâna trecută au fost stopate cheltuielile. Până acum s-au cheltuit vreo 69.000 lei şi ar trebui să oprim această cheltuială nejustificată de bani", a precizat un alt vicepreşedinte al Senatului, Nicolae Moga.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, a luat cuvântul în plenul Senatului pentru a atenționat că "două posturi de televiziune dezinformează grosolan opinia publică, informând că președintele Crin Antonescu ar fi anchetat. Nu este anchetat, ci s-a decis în Biroul Permanent al Senatului ca sumele alocate acestui eveniment să fie reanalizate".

Crin Antonescu a demisionat din funcția de șef al Senatului la data de 4 martie anul acesta, după ce premierul Victor Ponta l-a "înțepat", declarând în plen că USL încă există pentru că șefii de Cameră aleși din partea USL au rămas în funcție.

Antonescu și-a spus punctul de vedere cu privire la acest scandal prin intermediul direcției de comunicare a PNL, care a transmis presei un extras din stenograma Biroului Permanent în care s-a discutat despre fondurile dedicate evenimentului.

"Extras din stenograma ședinței Biroului Permanent al Senatului României din 10 martie 2014

PUNCTUL 18:

Memorandum intern privind organizarea acţiunilor dedicate aniversării a 150 de ani de la atestarea Senatului

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu:

Organizarea acţiunilor dedicate aniversării a 150 de ani de la atestarea Senatului.

Eu zic să-i dăm 3 minute domnului secretar general, să ne spună... pentru că este şi un memorandum aici.

Vă rog, domnule secretar general.

Domnul Dan Sorin Mihalache:

Mulţumesc.

E o informare de etapă, care descrie ceea ce noi am gândit în perspectiva aniversării a 150 de ani. Momentul de vârf va fi în luna iunie. Noi am stabilit în colectivul tehnic 24 iunie. E o informare pe diverse componente, de la – să spunem – elaborarea unor lucrări de istorie a Senatului României, care vor fi tipărite, la organizarea unor simpozioane şi până la – dacă vreţi – partea de simbolistică, de materiale care, în limitele a foarte puţini bani pe care îi avem noi, au fost iniţiate.

Şi mi-aş dori ca acest proiect totuşi să fie ţinut foarte strâns, pentru că banii sunt foarte puţini, din păcate. Sponsorizări am încercat să atragem dar, probabil, din cauza climatului economic, mai slab cu ele, şi cred că e nevoie ca Biroul permanent, la un moment dat, la nivelul unui vicepreşedinte sau a unui grup de membri ai Biroului permanent, să ţină foarte strâns acest grafic.

Domnul Cristian-Sorin Dumitrescu:

Mulţumesc foarte mult, domnule secretar general.

Sigur că e şi momentul să vă spunem mulţumesc pentru activitatea depusă.

Domnule secretar general adjunct, viitor secretar general, cred că va trebui să intrăm într-o etapă în care, apropiindu-se aşa de mult momentul aniversar, să constituim un grup de lucru format la nivel de lideri, la nivel de reprezentanţi ai partidelor şi din Biroul permanent, care să urmărească îndeaproape toate aceste lucruri şi să le pună în aplicare. Da?

Vă mulţumesc foarte mult"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel