Scandal la Mănăstirea Tismana: O măicuță a încălcat jurământul de castitate

tismana
tismana

Ispita se pare că a învins credința unei măicuțe de la Mănăstirea Tismana din Gorj. Slujitoarea domnului, deși avea depus jurământul de castitate a decis să părăsească zidurile mănăstirii, alături de un muncitor care lucra la amenajarea Muzeului Tezaurului BNR de lângă  zidurile mănăstirii.

Dragostea trece prin stomac se spune, iar această zicală se potrivește unei poveşti de dragoste dintre o măicuţă de la Tismana și un muncitor care lucra la  Muzeul Tezaurului. Măicuța  îi aducea mâncare în fiecare zi, astfel că ispita a fost mare și așa au ajuns să se iubească. Într-un final, tânărul din Turceni i-a propus să renunţe la viaţa bisericească pentru a se bucura de plăcerile iubirii şi ea a acceptat.

Cei doi au decis să fugă, iar acum locuiesc împreună, deşi măicuţa a depus un jurământ de castitate.

Din câte se pare, incidentul a ieşit la iveală în momentul în care un grup de măicuţe, în frunte cu stareța Antonia de la Tismana au făcut o ultimă încercare de a o aduce pe femeie pe calea cea dreaptă, motiv pentru care au mers la tânărul mirean  acasă încercând să o convingă pe măicuţă să se întoarcă în lăcaşul de cult, dar fără rezultat.

 Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei a menţionat pentru gorjeanul.ro că dacă măicuţa revine la Mănăstirea Tismana ei nu i se poate întâmpla nimic, ea neriscând vreo sancţiune.

Incidentul de acest fel nu este singular. La sfârșitul anului 2011, Biserica Ortodoxă a fost zguduită de un scandal monstru, după ce stareța Mănăstiri Tăriceni, Elena Gatlan, cunoscuta public drept "Maica Sebastiana", a dat naștere la două fetițe gemene. La vremea respectivă s-a speculat faptul că tatăl fetițelor gemene ar fi un preot.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel