SCANDAL la Camera Deputaților. Vosganian, către opoziție: Țineți ritmul, țineți ritmul!

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a luat cuvântul după ce liberalii au propus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, revocarea preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache.

„Stimați colegi, vă rog să-mi permiteți să nu fac o discuție legată de persoane. (...) Spuneți că putem ignora regulamentul, în condițiile în care plenul este suveran. Vreau să vă spun că acest lucru nu este posibil. E suveran, dar nu poate decide în legătură cu candidații pentru conducerea Autorității de Supraveghere Financiară decât dacă ei își depun candidaturile la comisiile avizatoare. Dacă ei își depun candidaturile direct la plen, nu merge. (...) Plenul este suveran în momentul în care i se oferă ceva spre vot. El nu poate prelua spre vot ignorând procedurile”, a spus Varujan Vosganian.

„Înainte de a vorbi aici, aș vrea să vedem cum s-a schimbat între timp regulamentul, pentru că în 2012... țineți ritmul, țineți ritmul, în 2012 prevederile erau altele”, a mai spus aceasta.

Liberalii amenință cu greva parlamentară

Liderul de grup al PNL de la Cameră, Raluca Turcan, a declarat miercuri că există posibilitatea ca liberalii să intre în grevă parlamentară în cazul în care nu sunt supuse votului în plen anumite solicitări venite din partea acestora. „Vă solicit, domnule Iordache, să răspundeţi dacă există vreun articol din Regulament în baza căruia dumneavoastră puteţi să conduceţi această şedinţă, să răspundeţi clar. În acelaşi timp, vreau să vă anunţ că nu voi mai pleca de la acest microfon şi că există posibilitatea să intrăm în grevă parlamentară dacă dumneavoastră nu supuneţi la vot următoarele solicitări - aceste solicitări sunt făcute în baza Regulamentului. Dacă aveţi majoritate, supuneţi la vot, dacă nu supuneţi la vot înseamnă că nu aveţi majoritate, înseamnă că deţineţi această conducere abuziv, înseamnă că vă exercitaţi prerogativele doar prin încălcarea Regulamentului şi a Constituţiei. Propunerile noastre sunt: prelungirea programului cu o oră, sistarea dezbaterilor generale pe subiectul introducerii altor puncte pe ordinea de zi, schimbarea procedurii de vot astfel încât să nu fie manipulare a votului prin reţeaua electronică pe care dumneavoastră o folosiţi aşa cum consideraţi de cuviinţă. De asemenea, să conducă această şedinţă vicepreşedintele Marilen Pirtea', a cerut Turcan, în plenul Camerei Deputaţilor.

În urma acestei solicitări, plenul a luat o pauză pentru ca liderii de grup să se consulte şi să se decidă în continuare programul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel