Scandal: Klaus Iohannis, acuzat de Liviu Pop că ar fi dezonorat Armata Română. Ce spune Pavel Abraham

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

În plină campanie electorală, Klaus Iohannis, candidatul ACL, este acuzat de către senatorul PSD Liviu Marian Pop că ar fi dezonorat Armata Română. 

Liviu Pop, senator PSD și președinte al Comisiei de Muncă din Senat, se declară profund surprins de cum s-a comportat Klaus Iohannis la ceremonia dedicată împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Oradei de către Armata Română de sub ocupația germană și a semnării Declarației de Independență a Românilor din Transilvania.

"Domnia sa, împreună cu delegația ACL, a participat la aniversarea a 70 de ani de la eliberarea orașului Oradea, doar la evenimentul de poză, din păcate, pentru că în momentul în care s-a prezentat onorul de către batalioane, domnul Iohannis a plecat, nu l-a mai interesat aceste subiect. A venit a făcut poză și a plecat. Din punctul meu de vedere este un gest impardonabil pentru un viitor candidat la Președinție.

Se știe că se face parada la final de ceremonie. Domnia sa împreună cu delegația din care făcea parte și dl Falcă, și dl Blaga au plecat pentru că aveau, cred, alte probleme mai importante decât un onor prezentat de Armata Română", a declarat, duminică seară, Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la România TV.

Ce spune Mircea Toader

Deputatul PDL Mircea Toader, prezent în platou, rugat să comenteze în legătură cu acuzațiile lui Liviu Pop, a declarat: "Detaliile nu le cunosc, dar astfel de manifestări au un program, care presupune depunerea unei coroane, nu știu ce întâlnire poate și o defilare a trupelor într-un anumit timp. De exemplu, la Galați, depunem coroane la cimitir, iar defilarea trupelor o facem peste o oră pe faleză. Poate o fi fost așa. Nu știu care o fi fost programul".

Pavel Abraham: Dacă s-a întâmplat așa, este regretabil

De asemenea, invitat în platoul emisiunii Newsline, avocatul Pavel Abraham, general în rezervă, a vorbit despre cât de importantă este o asemenea ceremonie: "Eu, ca militar în rezervă, vă spun că este momentul de vârf al oricărei ceremonii. Când drapelul este înclinat în semn de onor pentru cei care participă, indiferent care sunt, și mai ales dacă a fost o adunare chiar cu caracter electoral la care a aparticipat un candidat la Președinție, cred că nu trebuia să evite acest lucru pentru că interpretarea ar fi următoarea: "A bifat. Trecem pe acolo, îi salutăm pe proștii ăștia și mergem mai departe". Efectiv, trebuie criticat. Respectul față de drapel este nețărmurit, nelimitat și orice român, indiferent de etnie, trebuie să-l respecte, cu atât mai mult un candidat la Președinție care va fi reprezentantul cel mai înalt al Românie. Dacă s-a întâmplat așa, este regretabil", a comentat Pavel Abraham, duminică seară, la România TV. 

Ulterior, Liviu Pop a adăugat: "Nu a fost o organizare politică. A fost un eveniment organizat de Primăria orașului Oradea. Inclusiv primarul orașului a plecat în momentul în care a început defilarea celor patru batalioane. (...) Am fost acolo și am  rămas fără replică. (...) Am fost profuns surprins că un primar care organizează un asemenea eveniment pleacă din timpul unei manifestări, stă la poză și pleacă alături de candidat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel