Scandal, înjurături în Parlament. Tăriceanu: trebuie reprimate derapajele

 Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi că în Parlament trebuie "reprimate" orice derapaje de limbaj şi de la comportamentul civilizat din partea tuturor. 

Întrebat dacă va discuta conducerea Senatului despre limbajul neadecvat folosit de senatorul Liviu Brăiloiu vizavi de o colegă de la USR, Tăriceanu a spus: "Nu am asistat la acest episod, dar nu am să vă ascund un lucru. În Senat şi în Parlament asistăm de ceva vreme la un comportament cum eu nu am mai văzut şi sunt în Parlament de destul de multă vreme, un comportament al celor din partea USR care denotă, aşa cum am şi spus, o doză de exhibiţionism şi intenţia de a se transforma neica nimeni în vedete prin atitudini de felul celor pe care le-am văzut. (...) Sunt de acord că trebuie reprimate orice derapaje de limbaj şi de la comportamentul civilizat în Parlament din partea tuturor". 

El a relatat că unul din colegii de la USR i-a atras atenţia că o colegă a fost jignită, cineva spunându-i acesteia 'cameristă'. 

"Acum când lui Şerban Nicolae i se spune 'avocatul penalilor' de către un membru al USR şi nu e jignire, dar i se spune unei domnişoare de la USR 'cameristă' şi e jignire, în fine, am nişte dubii. E clar că cei de la USR nu au nişte repere încă suficient consolidate în ceea ce priveşte comportamentul în Parlament şi nici nu judecă cu aceeaşi unitate de măsură. Dacă va fi o sesizare în acest sens, sigur că putem să tratăm toate lucrurile astea, dar, în primul rând, cred că trebuie să tratăm problema esenţială şi anume a comportamentului complet deplasat pe care nu l-am văzut în niciun Parlament democratic al celor de la USR", a spus Tăriceanu. 

Senatorul USR Florina Presadă susţine că joi, în timpul şedinţei de plen, după ce le-a oferit senatorilor social-democraţi câte un exemplar din volumul "Ferma animalelor" de Orwell, a fost înjurată de Liviu Brăiloiu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel