Scandal în USR din cauza listelor pentru europarlamentare 2024

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Scandal în USR. Potrivit unor surse, tot mai mulți membri se revoltă împotriva conducerii partidului și acuză liderii că vor doar să își asigure un loc călduț la Bruxelles în condițiile în care partidul pică în sondaje.  

Mai mulți membri USR invocă petiția care deja a apărut în spațiul public: „Pentru o reală democrație în USR”. Această petiție a mai multor membri USR nemulțumiți denunță „dictatura lui Drulă”. Aceștia au protestat față de faptul că viitorii candidați la alegerile europarlamentare au fost impuși de conducerea de la București fără ca membrii partidului să fie întrebați: „Prin această petiție dorim să ne exprimăm îngrijorarea, și totodată nemulțumirea cu privire la decizia Biroului Național din cadrul ședinței care a avut loc în data de 15 Septembrie 2023. (…) Nu ne luați dreptul de vot! Nu aveți acest drept, chiar dacă puteți!”.

Unul dintre cei mai vocali nemulțumiți a fost actualul eurodeputat, Vlad Gheorghe: „Este o problemă foarte-foarte serioasă la vârful USR-ului (...) Mi se pare că oamenii de acolo, cei cinci care controlează singuri USR-ul sunt total decuplați și de partid, de oamenii care sunt înăuntru, dar și de societate. Mi se pare că oamenii de acolo au uitat cum au ajuns în mandate și ce s-a întâmplat și ce am susținut noi și mi se pare că publicul simte acest lucru. Poveștile alea că se crește și că lucrurile sunt fantastice... nu-i adevărat. (…) asta n-are cum să se termine bine”.

Nici războiul deschis de conducere cu justiția nu a fost pe placul membrilor USR, existând mai multe voci care au contestat intern această poziționare publică a USR, în urma scandalului în care a fost implicat Vlad Voiculescu. 

Și fostul șef al Gărzii de mediu, Octavian Berceanu, critică dur conducerea USR: „Apărătorul democrației și al alegerilor libere a anulat alegerile interne din USR în 2023 ca nu cumva să piardă controlul unui partid condus haotic sau nu cumva Vlad Voiculescu care nu mai are nicio treabă cu Bucureștiul să piardă poziția de președinte al filialei”, a scris fostul candidat la președinția USR pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel