Scandal în USL pe tema banilor din ministere. Liberalii sunt nemulțumiți de mutările lui Ponta

ponta și antonescu dc
ponta și antonescu dc

USL trece prin convulsii interne, pe tema împărții ministerelor în Guvernul Ponta II. Scandalul care a pornit astăzi a dus la amânarea audierii miniștrilor propuși.

Liberalii sunt nemulțumiți de premierul Ponta, deoarece pe lista miniștrilor care a ajuns joi la Parlament și la Birourile Permanente, trei ministere pline fuseseră transformate în ministere-delegate, fără ca cei din PNL să fi fost anunțați, fără să fi existat o negociere prealabilă. Mai mult, susțin oamenii din partidul lui Crin Antonescu, atribuțiile noilor miniștri delegați nu sunt clare, iar din această cauză aceștia sunt subordonați miniștrilor plini.

Cei trei care au devenit miniștri-delegați sunt Constantin Niță (PSD), care urma să conducă un Minister al Energiei, Lucia Varga (PNL), ce trebuia să coordoneze Ministerul Apelor, Pădurilor și Pisciculturii și Maria Grapini (PC), care ar fi urmat să preia un Minister al IMM-urilor și Turismului.

Banii din ministere reprezintă un motiv de dispută, deoarece, alocarea care anul trecut se făcea cu trei ministere la masă, acum s-a dublat, fondurile trebuind alocate în șase părți, după divizarea portofoliilor.

Potrivit Rtv, premierul Victor Ponta ar fi decis să-şi treacă în subordine ANAF, dar şi CNADNR, iar prefecţii ar fi fost trecuţi în subordinea lui Liviu Dragnea. Liberalii s-au adunat la sala de şedinţe a grupului pentru a discuta ce vor să facă mai departe. Birourile permanente reunite ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri la ora 09.00, urmând să fie stabilite audierile miniştrilor propuşi pentru Cabinetul Ponta, a anunţat, joi seară, chestorul senatului Ioan Chelaru, el precizând că audierile vor avea loc "într-o oră din acea clipă".    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel