Scandal în Senat. Tăriceanu a refuzat să conducă ședința

Scandal în Senat! Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut să conducă ședinţa prin care se adoptă legea de respingere a OUG 13.

Acesta i-a spus lui Niculae Bădălău să prezideze ședința și a spus că nu vrea să voteze.

[citeste si]

Preşedintele Senatului a susţinut, luni, că discuţiile din plenul Senatului cu privire la OUG 13/2017 pune 'întreg Parlamentul într-o situaţie nedorită', fiind vorba de respingerea unui act normativ deja abrogat prin OUG 14/2017.

'Suntem astăzi în faţa unei premiere absolute, prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanţe care este abrogată, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care, pentru mine, este inexplicabil. Suntem în această situaţie pentru că, în mod deosebit, cei de la USR, şi într-o măsură mai mică cei de la PNL, au făcut mare caz că după ce ordonanţa a fost abrogată trebuie să o mai respingem încă o dată şi în Parlament. Cred că viziunea unora care sunt aici - şi mă refer în special la cei mai nou-veniţi în Parlament - este să facă cu orice preţ rău, orice trebuie respins, dacă mai rămâne ceva care nu e respins - e distrus. (...) Promovăm acum această lege de respingere, dar facem rău pentru că inaugurăm, printr-o premieră, o situaţie care ne pune pe noi, ca Senat, şi întreg Parlamentul într-o situaţie nedorită care ar putea, dincolo de penibilul situaţiei, să aducă o serie de consecinţe juridice pe viitor', a declarat Tăriceanu la tribuna Senatului.

El a precizat că nu o să voteze în privinţa proiectului referitor la OUG 13 şi i-a îndemnat pe colegii săi din ALDE să procedeze cum consideră de cuviinţă.

'L-am rugat pe colegul Bădălău să conducă această şedinţă a Senatului pentru că eu, în calitate de preşedinte, nu cred că îmi pot permite să patronez premiera de care am vorbit. Îi mulţumesc domnului Bădălău şi vă anunţ că nu am să votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE să procedeze cum consideră de cuviinţă', a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel