Scandal în PSD. Candidatul conducerii centrale, contestat de organizaţia judeţeană

Conducerea centrală a PSD a propus un alt candidat la funcţia de primar al Braşovului, acesta fiind însă contestat de organizaţia judeţeană.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a anunţat vineri la Braşov, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, propunerile pentru candidatul la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Braşov a PSD, după demisia lui Constantin Niţă de la sfârşitul lunii martie, acestea fiind altele decât cele stabilite de organizaţia judeţeană.

Propunerile au fost prezentate în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean care s-a desfăşurat vineri, începând cu ora 15.00, la Complexul Aro Palace, relatează Agerpres.

'Am venit azi la Braşov ca emisar al Biroului Permanent Naţional al PSD, pentru a pune în executare două hotărâri ale acestui for care au fost luate joi, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului. Am discutat cele două hotărâri în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean. Pe scurt, cele două proiecte de hotărâri vizează următoarele aspecte. La una dintre ele, în conformitate cu statutul partidului, se desemnează preşedinte interimar al organizaţiei judeţene domnul Mihai Mohaci, în urma demisiei domnului Constantin Niţă, urmând ca domnul Viorel Chiriac să rămână preşedinte executiv. A doua hotărâre vizează desemnarea ca şi candidat la funcţia de primar al Braşovului a domnului Cătălin Leonte şi a domnului Mihai Mohaci, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Organizaţia judeţeană se pregăteşte să conteste aceste hotărâri, contestaţie care va fi discutată în prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional care, în opinia mea, ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. În acest moment candidatul oficial pentru funcţia de primar al Braşovului este domnul Cătălin Leonte', a explicat Marian Neacşu, într-o conferinţă de presă după încheierea şedinţei Comitetului Executiv Judeţean.

Secretarul general al PSD a punctat faptul că cele două hotărâri luate la Bucureşti fac parte din strategia electorală şi au fost determinate de o cercetare sociologică care a fost prezentată Biroului Permanent Naţional.

PSD Brașov va contesta hotărârile conducerii centrale

Fostul preşedinte al PSD Braşov, Constantin Niţă, care a fost prezent la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, a precizat că urmează să fie făcută o contestaţie faţă de hotărârile luate de conducerea centrală a partidului, adăugând că nu au fost aduse nici un fel de argumente pentru ce s-au făcut aceste schimbări.

'Evident că cei prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean în majoritate au fost împotriva acestei decizii. Răzvan Popa rămâne candidatul nostru indiferent ce cred unii sau alţii. Cătălin Leonte nu este membru al PSD. El şi-a dat demisia din partid în acest an pentru că a dorit să candideze independent. Este nedrept ce se întâmplă. Răzvan Popa a fost anunţat candidatul PSD la funcţia de primar al Braşovului în luna noiembrie anul trecut. A cheltuit nişte bani, s-a pregătit pentru campanie, iar acum este înlocuit. Din ce motive nu ştim, de aceea am făcut contestaţie', a afirmat Constantin Niţă.

La rândul lui, Răzvan Popa a precizat că dacă se va menţine hotărârea Biroului Permanent Naţional, va candida independent 'cu orice risc' şi nu se va 'lăsa călcat în picioare'.

Urmează ca săptămâna viitoare Comitetul Executiv Naţional să decidă, după ce va analiza contestaţia depusă de organizaţia judeţeană a PSD, care va fi candidatul formaţiunii politice la funcţia de primar al Braşovului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel