Scandal în PRM, pentru locul vacant din PE, al lui Becali

eugen_mihaescu
eugen_mihaescu

Controverse între membrii Partidului România Mare pe locul rămas vacant în Parlamentul European, după alegerea liberalului Gigi Becali în Legislativul românesc. Peremistul Eugen Mihăescu nu este de acord cu decizia partidului său de a-l desemna pe Dan Zamfirescu să ocupe locul lui George Becali la PE şi a depus o notificare în acest sens la Autoritatea Electorală Permanentă.

Eugen Mihăescu se declară îndreptățit să ocupe postul deținut până de curând de Gigi Becali în PE, şi nu Dan Zamfirescu, deoarece, contrar celor spuse de Corneliu Vadim Tudor, el este membru al PRM cu drepturi depline. Mihăescu consideră că liderul PRM comite un "abuz", susținându-l în această problemă pe Zamfirescu, pentru că nu ține cont de lista de candidați.

Potrivit celor susținute de către Mihăescu pentru NewsIn, Corneliu Vadim Tudor a decis să sară peste el, "să sară peste locul cinci, doamna profesoară Angela Bălan şi peste locul şase, domnul Dumitru Avram, redactor şef al publicaţiilor vadimiste, că să-i dea mandatul fostului miliţian Dan Dumitru Zamfirescu". Mihăescu spune că are carnetul ştampilat şi semnat până în decembrie 2012, cu toate că Vadim Tudor ar fi susţinut că el s-a autosuspendat din partid prin neplata cotizaţiei şi de aceea nu l-a trimis la PE.

De asemenea, Eugen Mihăescu a informat și Autoritatea Electorală Permanentă în legătură cu abuzul lui Vadim Tudor, deși mărturiseşte că nu are speranţe. "Aştept un răspuns fără să-mi fac nici un fel de iluzie pentru că această instituţie, paradoxal, nu are nici o autoritate în privinţa respectării legislaţiei, ci pare, mai curând, un ghişeu care înregistrează abuzurile Partidului România Mare. Nu este nimeni curios la AEP să afle de ce încearcă Vadim să se debaraseze de nişte persoane onorabile (doamna Bălan şi domnul Avram au fost candidaţi PRM la alegerile parlamentare din decembrie 2012) ca să trimită în Parlamentul European un individ cu un trecut cel puţin dubios?", se întreabă Mihăescu.

Acesta a explicat că, în 2009, la rugămintea lui Corneliu Vadim Tudor, a acceptat să candideze pentru alegerile în Parlamentul European, pe listele Partidului România Mare. "Iniţial, îl prevenisem (pe Corneliu Vadim Tudor- n.red.) că nu mai vreau să particip la nici un fel de alegeri, dar, pentru că a fost atât de insistent, am făcut o concesie şi m-am descurcat pentru a trimite peste noapte la Bucureşti actele necesare. Am aflat apoi din presă că Vadim <<l-a scos pe George Becali din puşcărie>> (aşa cum spune el) şi l-a pus pe locul doi pe nenorocita aia de lista şi, ca la OTV, a declarat că locul trei a revenit fiului doctorului Tănăsescu, pentru că a plătit chiria restantă de luni de zile a sediului PRM", susţine acesta.

"Până acum am fost discret. Am aşteptat să văd ce decide Autoritatea Electorală Permanentă. Corneliu Vadim Tudor nu încetează să mă denigreze împrăştiind minciuni despre mine", notează peremistul, care s-a decis "să numai tacă". "Eu nu am dispărut, iar cotizaţia mea este plătită la zi. Dacă Vadim vrea să comită un abuz trimiţându-l la Bruxelles pe numărul sapte de pe lista PRM, va trebui să inventeze altceva. Va trebui chiar să intre în legalitate. Chestia cu autoexcluderea nu ţine! Şi nu trebuie să explice numai de ce nu trebuie să plec eu la Parlamentul European, ci, mai ales, de ce nu pot merge nici următorii înscrişi: doamna profesoară Angela Bălan şi jurnalistul Dumitru Avram. S-au <<autoexclus>> şi ei din partid? De ce ţine mortiş Vadim să plece Zamfirescu? A făcut un troc cu el?", conchide acesta.

"PRM, printr-o adresă semnată de preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a precizat că cel care va ocupa locul lui George Becali la Parlamentul European va fi Dan Dumitru Zamfirescu, al şaptelea candidat de pe lista PRM de supleanţi pentru Parlamentul European”, informa AEP, cu o zi în urmă.

Dan Zamfirescu a fost deputat de Călăraşi şi a fost membru al Comisiei de politică economică. În perioada 1977 – 1980 a fost economist la Institutul Central de Cercetări Economice, Institutul de Economia Industriei Bucureşti, din 1980, timp de zece ani, a fost ofiţer în MAI, iar din 1990 până în 2002 a fost ofiţer SRI. Dan Dumitru Zamfirescu este membru PRM din 2002.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel