Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Scandal în PNL. Orban, acuzat de manevre. Liderul PNL răspunde criticilor

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Surse din PNL au declarat pentru DC News că există multiple probleme în modul în care președintele Ludovic Orban înțelege să conducă partidul și să distribuie fondurile alocate de Autoritatea Electorală Permenentă. 

O primă chestiune a fost situația din Consiliul General când Orban a decis ca niciun consilier PNL să nu voteze proiectul prin care PSD încerca să îl demită pe actualul viceprimar Aurelian Bădulescu. Sursele ne-au spus că deși toți consilierii PNL au respectat decizia președintelui partidului, alesul local PNL, Cătălin Deaconescu, a fost singurul liberal care a contribuit la cvorumul necesar votării proiectului. "Deaconescu este un apropiat al lui Ludovic Orban. Din gestul lui s-ar putea înțelege că președintele partidului spune ceva public, dar de fapt, în spate, are o altă agendă", ne-au spus sursele. 

Reacția lui Orban, la fel de oficială

DC News a încercat să lămurească această situație și l-a contactat pe președintele PNL. "Domnul Deaconescu nu a votat. Decizia mea a fost să nu voteze, nu să nu contribuie la cvorum. Deci a respectat decizia și nu este cazul aplicării niciunei sancțuni", a spus Orban.

Un alt aspect reclamat de mai mulți liberali a fost faptul că deși partidul primește pe an o sumă considerabilă de la Autoritatea Electorală Permanentă, fondurile sunt păstrate la centru, iar organizațiilor din țară li se spune să se finanțeze singure. "Eu știu că se plătesc anumite chestiuni și pentru organizațiile din țară, dar nu sunt la curent. Trebuie să vorbiți cu trezorierul partidului. El știe cum se distribuie aceste fonduri. Noi chiar am cerut puterii reducerea sumelor alocate pentru partide", a replicat Orban.

Sursele ne-au spus și că președintele PNL vrea să îl aducă pe funcția de șef la PNL București pe Rareș Bogdan și pe alți apropiați ai săi din partid și, în situația în care PNL obține un scor slab la europarlamentare, Orban ar vrea să se retragă de la șefia PNL într-o organizație în care ar avea deja oameni de partea sa.

"Cred că ați vorbit cu un coleg de-ai mei care este foarte bun la scenarii. Cum ar putea cineva să aibă acces la intențiile mele?", a comentat ironic Orban. 

Dublă măsură?


Un alt reproș al liberalilor pentru Orban a fost că aplică măsuri diferite în situații similare. Adică ar fi fost foarte drastic cu aleșii locali PNL ai Sectorului 3 în sensul în care le-a interzis să mai voteze vreun proiect propus de PSD, dar îl susține pe viceprimarul sectorului 2 Dan Cristian Popescu. "Popescu a fost ales și cu ajutorul PSD în funcția de viceprimar, dar acolo nu este o problemă pentru președintele PNL", au reclamat sursele. Orban îi contrazice și spune că nu este vorba despre nicio susținere PSD pentru viceprimarul Popescu. "Viceprimarul PNL de la sectorul 2 a fost ales doar cu voturile opoziției. Nu a primit voturile de la PSD. La Sectorul 2 PSD și ALDE nu au majoritate", ne-a spus Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel