Scandal în Parlament pe privilegii. Statutul, motiv de a părăsi sala de aleșii PP-DD

Aleșii PP-DD au părăsit plenul Parlamentului din cauza statutul, motivând că nu au primit modificările operate de comisie în timp util.

Liderul senatorilor PP-DD, Tudor Barbu, a anunţat că este inacceptabil faptul că modificările au fost stabilite noaptea şi ei nu au primit la timp raportul. "Grupul PPDD consideră că dezbaterea unui raport la ora 1,00 noaptea este cel puţin nefirească", a spus Barbu în plen. El a arătat că parlamentarii PPDD au primit abia acum raportul şi din respect pentru cetăţenii care i-au trimis în Parlament nu vor participa la dezbaterile privind modificările la Statut.

 Barbu a subliniat că, în afară de imunitatea pentru declarații și vot, PP-DD nu susține niciun fel de altă imunitate a parlamentarilor deoarece nu e bine să existe două categorii de cetățeni, printre care parlamentarii cei "puțini și privilegiați".

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, referitor la părăsirea sălii de aleșii PP-DD că aceștia trebuie să înceteze jocul şi să fie parlamentari responsabili, fără dublu limbaj.

 El a spus că în Statut au fost introduse "lucruri de bun simţ" şi că imunitatea parlamentarilor nu poate fi schimbată pentru că este scrisă în Constituţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel